enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

GAYBİ SİYASET METAFORUNUN GARABETİ

16.11.2020
A+
A-

Siyaseti gaybi (geleceksel) metaforlar üzerinden yapmak, hitap ettiği kitlede geleceksel kurgu ve beklentilerde aşırılık oluşturmaktadır. Kurguda ve beklentide oluşan bu aşırılık beraberinde aynı oranda siyasi merkeze aşırı bağlılığı getirmektedir. Bu bağlılık siyasi işleyiş açısından siyasi işletim merkezinin yoğun olarak işine gelen ve istediği bir durumdur. Bağlılıkla birlikte sorgulamasızlığı da getiren bu durum kitlede kısa vadede olmasa da uzun vade de büyük travmaların oluşmasına zemin hazırlamaktadır, hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak.

 

Siyasi iradeyi, otoriteyi, istikrarı sağlamak adına yapılan bu araçsal olanı amaçsallaştırma, dışsal olanı içselleştirme doğru olanla yanlış olanı aynı iradece aynı otoritenin kararınca onun istediği istikrar düzeyinde karıştırmak ve bu karışmışlığa alışılmışlığı getirmektedir. Bir nevi topluluğun sağlığının elinden alınıp hastalığın nimet gibi sunulması. Yani hastalığı icat edenlerle ilacını icat edenler aynı!

 

Peki, hastalığı icat edenin icat ettiği ilaç tedavi amaçlı mıdır?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.