enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kocaeli Müftüsünü Bekliyor

A+
A-

Kocaeli’nde daha önce iz ve eser bırakmış Mehmet Sönmezoğlu’nun tekrar müftü olarak atanması, bu muazzam şehir için büyük bir arzum ve isteğim.

Daha önceki yazımızda müftüsüz müftülük diye bahsettiğimiz de, şehirde müftü var mı yok mu bilmiyorduk. Çünkü daha önce gençlerle birlikte olan, halkın içinde gördüğümüz, görmeye alıştığımız bir hocamız, müftümüz vardı; ki bu kişi hiç şüphesiz Mehmet Sönmezoğlu’ydu.

Kendisinin Kocaeli’deki görevi bitmiş, Ankara ve başka illere tayini çıkmıştı, ama o hep halkını ve sıcaklığını sevdiği Kocaeli’deydi. Kocaeli ile bağını hiç koparamamıştı, çünkü o Kocaeli’yi Kocaeli onu seviyordu.

Seven, sevdiğine geç de olsa kavuşurdu. Biz gittiği günden beri hocamızı veya hocamız gibi gençlerle bir arada olacak, müslümanın müslüman üzerindeki en büyük hakkı olan onlara nasihat edecek, peygamber varisi birini bekledik. İnanıyoruz ki Allah, bu şehrin maneviyatını yükselteceği, bu şehre layık olan birini kendi tarafından Diyanet İşleri Başkanımızın kalbine, gönlüne düşürecek ve kendisi Kocaeli’nin yeni müftüsü olacaktır.

Mehmet Sönmezoğlu’ndan kısaca bahsetmek pek mümkün değil. Sadece Kocaeli’de yaptıklarından kısaca bahsetsek bile yazı epeyce uzayacaktır. Misal vermek gerekirse, kendi döneminde 4,6 yaş kuran kurslarına ivme kattı, Kocaeli’de Hafız sayısının o dönemde hızla yükselmesine katkı sağladı ve Kocaeli’ye kazandırdığı içinde müftülerin de yetiştiği ihtisas merkezinin kurucu müdürlüğünü yaptı. Bu muazzam başarılarıyla kendisi görevini tamamlayıp gitti, ama bu eserler hala devam ediyor. İnanıyorum ki göreve geldiğinde tekrardan eser üstüne eser bırakacak, iz üstüne de iz katacak, bu şehre de hakkıyla hizmet edecek bir kişi olacaktır.

Rabbim hakkında ve hakkımız da bu şehir için en hayırlısını nasip etsin.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Osman Ayvazoğlu dedi ki:

    Hayırlı olur inşallah Allah utandırmasın

  2. Hayırlı olsun