enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
18°C
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
26°C

CHP’nin Gövdesine Kurtlar Mı Girdi ?

12.05.2023
A+
A-

Eminönü’nde bir satıcı, “parti malı, parti malı” diye bağırıp bir şeyler satıyordu. Çocuğun dikkatini çekmişti, satıcıya, “Amca parti malı ne demek diye sorar?” satıcı, “ defolu mal oğlum, defolu mal” der. Ama çocuk defonun ne olduğunu bilmiyordu. Defo ne demek der? Satıcıda çocuğu kırmaz, sorularına cevap verir. Oğlum arızalı mal der. Çocuğun soruları devam ediyordu. Satıcı amca da cevap veriyordu. Bu sefer de çocuk arızası nerde der bunların? Oğlum markayı kaldır der satıcı. Çocuk kaldırır, bakar ki markanın yapıştığı yer delikmiş. İşte defo orada der satıcı.
Ondan sonra Kendisini bir partinin malı gibi görenler çocuğa defolu gibi gelirler, arızalarını o markanın altında gizlerler. Marka kalkınca arızada ortaya çıkar.

Altılı masa diye bir masa vardı şimdi on bir olmuş! Bunun etrafında oturanlardan üçü, Tayyip Beyin çalışma arkadaşı. Diğeri, Hoca’nın çalışma arkadaşı. Bu yetmiyormuş gibi Altılı masanın başı olarak bilinen CHP’ye karşı mücadele vermiş insanlar bu muhterem zevat. Hem zeki insanlar, Boğaziçi mezunu, kolej mezunu adamlar, öğretim görevlisi hocalar, Avrupa da tedrisat görmüş bilge insanlar. Masa’nın başı bir garip köylü, küffarın dilini bilmez, Müslümanınkini hiç bilmez ama okur yazar milletin efendisi böyle olur işte? Kelli-felli insanların efendisi de mi böyle olur ?… Demokrasi ayak takımının yönetimidir demiş Volter. Ayağa düşmüş bir yönetimdir dememiş. Bu hali görseydi her halde hiç oralara gitmezdi ?

CHP, bir parti değildir. Bir dinin temsilcisidir. Moiz Kohen, kitabında bunu izah etmiş. Fakat bu dini, Kılıçdaroğlu sulandırdı, ama yıkamadı. İşte bunun içinde bu dinin kurbanlarından biri partiden yardım istedi. Kardeşlerimizde bu hayırlı yolda Sayın Kılıçdaroğlu’na yardımcı oluyorlar. Muvaffak olabilirler mi bilinmez! Nazım Hikmet’in dediği gibi “Sen benim minare gövdeme beyaz bir kurt gibi girdin”. Acaba, CHP’nin Minare değil ama çan kulesi gibi gövdesine kurtlar mı girdi ?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.