enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3778
EURO
34,7209
ALTIN
2.427,46
BIST
9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Kocaeli’de ne işi var ?

A+
A-

Yazı yazmaya muktedir kılan Allah’a hamd olsun.

Bugünkü yazıma hemen başlamak istiyorum, çünkü yazmak için yeterince bekledim ve yazı oldukça gecikti. Bugünkü yazım, Refah Partisi’nin adaylarıyla ilgili, öncelikle yeni aday gösterilen Kocaeli Büyükşehir adayına ithafen bir soru sormak istiyorum.

Doğan Aydal kaç kez Kocaeli’ye geldi?

Kocaeli’de kimleri tanıyor?

Kocaeli’nin hangi sokaklarını biliyor?

Kocaeli’nin kaç ilçesi olduğunu dahi, ben geçtiğimiz bir ay önce öğrendiğini düşünüyorum.

Yeniden Refah Partisi, çok sevildiği Kocaeli şehrine ihanet ediyor. Bu şehir büyük olsa da kendi içinde küçüktür; herkes birbirini tanır ve selamlaşır. YRP, ilk girdiği seçimde sırf genel merkezde çalıştığı için Kocaeli ile alakası olmayan birini Kocaeli’li milli görüşçüler de yok sayılarak, bu şehre zerre faydası olmadığını düşündüğüm kişiyi bu şehir sayesinde milletvekili yaptı.

Eğer vekillik döneminde şehre en ufak bir fayda sağladıysa, sesi mecliste veya şehirde duyulduysa, yazımı düzeltmem için bana şunları şunları yaptı diyin ve beni uyarın.

Bu şehir, Erbakan hocama vefa gösterdi ve Fatih bey umduğundan fazlasını bu şehirden aldı. Ama şehrimizin vekili Mehmet Aşılayı Kocaeli’de kaç kişi tanıyor, kaç kişi biliyor?

Neyse, olan oldu; onu kabul ettik, bitti gitti.

YRP aynı hatayı bir daha yapmaz diye düşündük. Yerel seçimlerden ümitli olduk, bizler umutlu ve düşünceliyken genel merkez konuyla alakalı herhalde “Daha büyük nasıl hata yapabiliriz?” düşüncesindeydi.

Çünkü daha önce ittifaka karşı çıkmış, Kudüs’ü hiç anmamış, bulunduğu şehirler arasında en az uğradığı yer Kocaeli olan kişiyi, yani Doğan Aydal’ı Kocaeli büyükşehire YRP başkan adayı olarak gösterdi.

O aday olmadan önce, ben Fatih beye ve Yardımcısı Doğan bekin başkanıma, adayın yanlış olduğunu beyan ettim. Kazanmamızın en kuvvetli olduğu yer olan Başiskele’ye Hüseyin Ayaz başkanı aday yapmamız yönünde ikna ettim. Sonra ne olduysa oldu, Doğan Aydal başkan vekilliği unvanının da olmasıyla bir anda büyükşehire aday oldu. Sonra Fatih beye, ‘Hüseyin Ayaz olursa ben olmam‘ ifadelerini kullanarak Hüseyin Ayaz’ı dışarıda bıraktı. Oysa ki Hüseyin Ayaz’la birlikte anketlerde gösteriyordu ki, belki de bu seçimde alabileceğimiz Kocaeli’de tek ilçeydi.

Sevgili profesörüm, ağabeyim, başkanım, Doğan Aydal, senin içinde en ufak bir ümit var mı Kocaeli’ye seçilebileceğinle alakalı? Benim bildiğimi sende biliyorsun ki, yok. Ama yine de aday oldun. Yaşına rağmen onca akademik başarına rağmen belki de burada bazı yerleri kazanamayalım ve bazıları nefislerini tatmin etsin diye kendini de makamını da yok sayarak buraya aday oldun. Ve böylece kazanabileceğimiz en önemli ilçede kaybedilmiş oldu.

Sözlerim biraz ağır olduysa, gönlümün üzülmesindendir sevgili okuyucularımız ve Yeniden Refah Partililer. Sizi çok seviyorum, sizlerle aynı heyecanı yaşıyorum. Elimden geldiğince yazmadan önce mücadele ettim, genel merkezde uyardım. Burada yazdıklarımdan çok daha fazlasını söyledim, ama ne fayda. Bir gazeteci kardeşiniz olarak sizlerin istekleri doğrultusunda gönlünüzden ve gönlümden geçenleri yazıya döktüm. Umarım yanılırım, ama yanılma ihtimalimle alakalı en ufak bir şüphem yok. Yanılsam da gelip partide ilk tebrik eden ben olsam, ama maalesef.

Neyse, fazla uzatmadan hayırlı geceler.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Ahmet Yavuz dedi ki:

    Kalemine yüreğine sağlık kardeşim. Az bile yazmışsın. Bu ilde refah partisi adına, milli görüş adına hayırlı ve başarılı işler yapan kim olursa olsun bir şekilde harcadılar. Alakasız, tanınmayan adamları millet vekili seçtirdiler. Genel merkez de bu işlerin içinde. Sayın genel başkanımız ayakta uyuyor. Partiyi bitirme yolunda koşar adım gidiyorlar. Ne hikmetse sayın genel başkanımız da onlara adeta çanak tutuyor. Hadi hayırlısı bakalım.

  2. Hamza Hacıfettahoğlu dedi ki:

    Eczanesinden 1 gün bile ayrılması yasak olan Çetin Seymen eczanesine hiç uğraşmadan yıllarca sağda solda gezmiş,bir de başkan adayı olmuş.

    Bunu derken sizin haksız olduğunuzu değil, haksızlığın ve kanunsuzuğun çok olduğunu anlatmak istedim.