enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yunus Soyyiğit ” Hepimiz bir kitap yazarıyız aslında.. ”

Yunus Soyyiğit ” Hepimiz bir kitap yazarıyız aslında.. ”
07.06.2020
A+
A-



Hepimiz bir kitap yazarıyız aslında..

 

 

Hepimiz ayrı bedenlere sahibiz, kafalarımız ayrı çalışıyor, sevindiğimiz ve üzüldüğümüz şeyler bile ayrı. Aynı olduğunu sandığımız, biri diğeri ile aynı gibi görünen ama sadece bireye ait olan olgular bunlar. İçselleştirdiğimiz, derinlerimizde olan ve dilediğimiz kadarını açığa çıkartabildiklerimiz..
Aynı şeyi seviyor, aynı inanca sahip, ve aynı hedefi paylaşıyor olabiliriz. Ancak her birimiz diğerinden farklı, kimimiz az kimimiz çok , birimiz uzak diğerimiz yakın, birimiz mükemmelliyetçi, bir diğerimiz vurdumduymazız.. 
Farklılıklarımız zenginliklerimizdir diyenler oldukça haklılar.

 

İnsanlığa göre kısacık, ama bize göre koca bir ömür yaşarız. Okullar okuruz istediğimiz mesleklere ulaşabilmek için. Kimimiz okumadan dilediğimiz mesleğe atılıveririz.. 
 

Kimilerine göre başarı para olur, kimilerine göre şöhret..
Kimileri bir yudum mutluluğu arar durur “koca ömründe”.
Kimisi huzur bulamaz, kimisi bataklıktadır ama mutludur kendince..
Dedik ya farklıyız, aynı gibi duruyoruz sadece 

 

Bu farklılıklarımızla yaşarız ömrümüzü, bir arada durmaya çalışırız.. bir ömür biter ve ruh bedenimizden çıkar, çaresiz bırakır bizi. 
 

En yakınlarımız kara toprağın altına, karanlığa/yalnızlığa iterler bizi ve kimsesiz kalırız.. bu çaresizliklerimiz bile ayrı olsa da karşımıza çıkacakların sordukları sorular aynı olacaktır..
 

Ve son aşamada; önümüze bir kitap konacak ve “ikra’ kitâbek/oku kitabını” (isra-14) denecek bize..

 

İşte o gün anlayacağız hepimiz aslında birer yazar olduğumuzu ve herkesin kendi kitabını yazdığını..Yazmak için dünyaya geldiğimizi ve güzel yazanların kazanacağını, o gün anlayacağız..

 

Bu kitap öyle kafiyelendiremediğimiz, başkasına son düzeltme için veremediğimiz, bir milyon adet satıp köşeyi dönemediğimiz, fiyatını bizim belirleyemediğimiz, ve kendimizden başka okuyucusu olmayan bir kitap..
 

Sadece güzel meselelerden bahsedemediğimiz, her saniyemizi okuyacağımız, iyilik ve kötülüklerimizin yer aldığı, hiç kimsenin bilmediği sırlarımızın, fiskoslarımızın, kulislerimizin, ihanetlerimizin, merhametlerimizin, rüşvetlerimizin…
 

Ve bize neyi var bu kitabın ki, herşeyi yazıp durmuş dedirtecek boyutta yazılmış bir kitap..

 

Sen
 

Sen
 

Zulüm bizdense ben bizden değilim diyen ve İsrail buldozerinin altında can veren cesur kız Rachel Corrie? Boynundan aşağısı tutmadığı halde İsrail tarafından bomba ile şehit edilen Şeyh Ahmet Yasin!
 

Afrikada yoksulluk içinde yaşayan ve bir yudum suya muhtaç bırakılan Somalili Abdurrahman! Şapka giymediği için dar ağacına asılan, İskilipli Atıf Hoca! Vatanı ve milleti için ayağa kalkan ve zulme dur diyen Ömer Halis Demir.. Amerikada polis tarafından boynuna diz ile bastırılarak nefessiz bırakılıp öldürülen masum siyahi George Floyd! sen..
siz.. hepiniz..

 

Ve siz..!
 

Dünyanın başına musallat olmuş belalar, savaşlar çıkartıp insanların başlarına bomba yağdıran, kadınlara ve çocuklara akla gelmedik şekilde işlenceler eden ettirenler!
Biyolojik silahlarla, insanların kanını emen ve onları yok etmeye çalışan, kendilerine küresel dünyanın sahipleri diyen, ama kendi hayatlarına bile sahip olamayan, zamanın kendilerini yok ettiği, güçlü gibi görünen ama aslında zavallı olan; Rothschildler, Rockefelerler, Soroslar, Trumplar, Putinler, kraliçeler, lordlar, zamane firavunları ve uzantıları.. 
siz..sizlersizler de..

 

Son olarak da dünyada bunca zulüm varken, kılını kıpırdatmayan, elini cebinden çıkarmayan, açlıktan ölenlere baka baka midesini şişiren, öldürülen çocuklardan kalpleri sızlamayan.. işkence edilen ve haksızlık yapılan kadın ve çocukları görüp de yüreği titremeyen..kendi nefsi için binlerce kez kızan, ama başkası için/Allah için, hak ve hakikat için bir kerecik kızamayan hacı amca sen!
 

Açlıktan ve yoksulluktan inleyen insanlarla aynı dünyada yaşarken, ikinci evi de kredi ile almak adına, faizli banka kuyruğuna giren abla! Genç ömründe bahar göremeden sahipsiz ve kimsesiz kalmışlar ortada dururken, evlilik arafesinde; şaşaya ve eşyaya tapan gençler! Mescidi Aksa tutsakken, Kabe ebu cehilin elindeyken, Ayasofya kimsesizliğe mahkumken, Şam Emevi Cami secdelerden mahrumken; gençlerimizin , erkeklerimizin, kızlarımızın zihinleri ablukaya alınmış ve bir güruhun insanlığı yok etme planları ortadayken;
sen; oturan, susan, düşünmeyen, mücadele etmeyen, instagramda paylaşım derdine, twitterda takipçi derdine, pupg oynama derdine düşen kardeşim! Sen de! Hepimiz..

 

Hepimiz ve herkes kendi kitabını yazıyor.
Herkes kendi yazdığını okuyacak.
Bu gün bütün konuşanlar o gün susacak. İzin verilenlerden başkası konuşamayacak.
Kalemin sahibi olan yaratıcı, herkesin yapıp önden gönderdiğinin ve yapmayıp geriye bıraktığının hesabını soracak.

 

İyilikler yazmış olanlar kitaplarını sağlarından, zulmün sahipleri de sollarından Alacak.
Kiminin yüzü ak, kimisinin yüzü de kara olacak.

 

Şimdi yazar/okur kardeşim; kitabında, sana burdan nasihat ettiğim de yazacak..!
Ayağa kalkmak için, belki de  bir yudum su, bir tek nefes kadar vaktin var. Alem seni bekliyor.
Vicdanın seni bekliyor..
Sen, neyi bekliyorsun?!!

 

Allah hesabı çabuk görendir..
Lutuf ve merhamet sahibidir…
Tevbe edenin tevbesini kabul eden, küfredene de azabedendir.

 

Allah’ım bizim nasıl olmamızı istiyorsan bizi öyle eyle!

 

VelhamdulillahiRabbilAlemin..






Tarih: 2020-06-07 18:03:36

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.