enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2629
EURO
34,7987
ALTIN
2.442,01
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Genel Sekreterlik Koltuğunda Yeni Bir Dönem

Sevgili Kocaeli Halkı ve Yedi Kıtada Haber okuyucuları, bugün adı anılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği için kulislerde dolaşan bazı isimler var.

Genel Sekreterlik Koltuğunda Yeni Bir Dönem
27.04.2024
A+
A-

Bu isimlerden Bazıları bu kente ait değil, bazıları ise farklı bir ilçede belediye başkanlığı döneminde sevilmediği için aday dahi yapılmayan, il ve ilçede halkın çoğunun sevmediği ve suikast girişimine maruz kalan kişiler.

Bir diğeri ise odasında sigara içmeyi çok seven, gelenleri karşılayayım, makam arabam kapıda eksik olmasın ve belediyede bana işi düşen herkese mavi boncuk dağıtayım, sonrasında o kişiyi oyalayıp durayım, en sonunda o kişi beni sıkıştırdığında “Tahir başkan istemedi” diyeyim, ben iyi olayım, herkes kötü olsun derdinde olan biri. Bu yazdıklarımdan bile isim vermeden herkes kim olduğunu anlayabilir çünkü kendisi tam bir neyse her neyse.. Bu kişinin hayattaki tek şansı Fikri Işık’ın güçlü olduğu dönemde onunla tanışmış olması ve belediyede bir makama sahip olmasıdır. Neyse, konumuz onlar değil. O bahsettiğim kişilerle yolda dahi karşılaşmak istemem. İnsanın içini karartan mizahları ve mizaçları var. Bu kişilerle alakalı şunu bilin ki makamları ellerinden alındığında ellerini sıkan kimse olmasın diye hem konuşacak hem yazacağız. Şu anlık Allah’a bıraktık (hesap soranların en yücesidir o).

Genel sekreterlik yazısını uzun uzadıya yazmak isterdim, ama çok fazla halkı ve Yedi Kıtada Haber gazetesi okuyucularını ilgilendiren bir konu olduğunu düşünmüyorum. Araştırmalarımı kısa yazarak geçeceğim. Bence, bu şehrin yeni genel sekreteri Ali Yeşildal olmalı. Yeşildal yıllardır siyasetin içinde olan Milli Görüş sevdası ve Tayyip Erdoğan sevgisi ile birçok hayalinden vazgeçmiş, yıllar önce Erbakan hocanın önderliğinde belediyeler alındığında “hayallerinizden halk için vazgeçin, bugün size belediyelerde ihtiyaç var” denilmesinin ardından bir anda kendini belediyede alt kademelerde bulmuştur. Sonrasında çaba, gayret ve çalışkanlığıyla bugün tanıdığımız Kocaeli’nin birçok daire ve şubesinin emanet edildiği kişi Ali Yeşildal olmuştur. Her zaman ya bir çığır açan ya da toparlayıcı konumda olmuştur. Belediyeden ve halktan kendisi ile alakalı bir infial oluşmamış, uzun süreli bir sürtüşme yaşanmamış, nefsini ayaklar altına alarak bazen ilk özür dileyen kişi kendisi dahi olmuştur. Kendi menfaatinden ziyade kamu menfaatini gözettiğine bizzat şahidim. Eğer ki genel sekreter olursa, Kocaeli’de Tahir başkanın işini çok rahatlatır. Tahir başkan daha rahat, güvenli ve gözü arkada kalmadan çalışabilecek bir pozisyon bulur. Aynı zamanda, Tahir başkanın belediyenin içinde bazı yüzüne gülüp arkasından ayrı konuşanlar için keskin bir kılıç olur.

Ali Yeşildal ile alakalı en önemli husus ise dobra oluşu, sözünü esirgememesi ve olabilecek işin olabilmesi için uğraşmasıdır.

Kendisinde devletin resmi yüzünün olması ile beraber halkın içinde de samimi bir şekilde iletişim kurabilme yeteneğinin bulunması, onun Kocaeli’de genel sekreterlik için ideal bir seçenek olduğunu göstermektedir.

Sonuç olarak, Ali Yeşildal’ın genel sekreterlik koltuğuna oturması, Kocaeli için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Yorumlar

  1. Osman Ayvazoğlu dedi ki:

    Allah Hayırlısını nasıb etsin kocaeli için Ümmet için