enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3444
EURO
34,6997
ALTIN
2.397,32
BIST
10.149,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
19°C
Kocaeli
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Açık
24°C

Tarlaları sarı renge boyayan kanola yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçesinde ekilen kanola çiçeklerinin açmasıyla tarlalar sarıya büründü.

Tarlaları sarı renge boyayan kanola yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
08.05.2021
A+
A-
Tarlaları sarıya boyayan kanola yetiştiriciliği Samsun’da yaygınlaşıyor

Türkiye’nin en önemli ovalarından biri olan Bafra Ovası’nda arazilere ekilen kanola bitkisi çiçek açınca, tarlaları sarı renk kapladı.

Ayçiçeğine alternatif olarak ekilen ve bitkisel yağ üretiminde kullanılan kanola, son dönemlerde yüksek verimi nedeniyle tercih ediliyor.

19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, AA muhabirine, kanolanın bölgede yeni yeni ekilmeye başlandığını söyledi.

19 Mayıs, Bafra ve çevre ilçelerde kanola ekiminin yapıldığını ve her geçen yıl da üretiminin arttığını anlatan Konuş, “Kanola bitkisi eylül ayı sonunda ekiliyor. Soğuğa karşı dayanıklı bir bitki. Ekim yapıldıktan sonra meydana gelen yağışlar bitkini gelişmesi için çok önemli.” dedi.

Kanola bitkisinde yağ oranının 38 ile 46 arasında olduğunu ve besleyicilik bakımından yüksek değerler içerdiğini dile getiren Konuş, “Ülkemizde daha çok yemeklik yağ olarak kullanılırken gelişmiş ülkelerde biyodizel üretiminde kullanılıyor. Bitkinin hasadının ardından arazide kalan atıkları da toprağa gübre görevi görüyor. Bir sonraki yıl için tarladaki ürünün verimini oldukça artırıyor. Bu nedenle kanola bitkisinin üretimini her açıdan değerli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuş, bu yıl Samsun’da 700 dönüm civarındaki alanda kanola ekili olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.