enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2614
EURO
34,6629
ALTIN
2.398,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Parçalı Bulutlu
27°C
Kocaeli
27°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Kocaeli’de sanatkar Kabe’nin altın kapısını tabloya nakşetti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde naht sanatıyla çeşitli figürleri ahşaba yansıtan Muzaffer Okur, Kabe’nin altın kapısını ceviz ağacından kestiği parçalarla 2,5 ayda tabloya işledi.

Kocaeli’de sanatkar Kabe’nin altın kapısını tabloya nakşetti
08.04.2021
A+
A-
Kocaeli’de naht sanatkarı Kabe’nin altın kapısını tabloya nakşetti
– Muzaffer Okur:
– “1600 parça ve 8 bin işlem yaptım. 6 milimlik ceviz ağacı kullanarak 2,5 ayda bitirdim”

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Dikimevi Müdürlüğünde terzilik yaptıktan sonra emekli olan 48 yaşındaki Okur, 10 yıl önce naht sanatına ilgi duymaya başladı.

Bu alanda eğitim alarak kendisini geliştiren Okur, İstasyon Mahallesi’nde açtığı 50 metrekarelik atölyesinde 3 yıldır çeşitli eserler üretiyor.

Naht sanatının gelecek nesillere aktarılması için çaba gösteren Okur’un, en son ceviz ağacından kestiği parçalarla 2,5 ayda oluşturduğu Kabe’nin altın kapısı tablosu büyük ilgi gördü.

– “Bu eseri sanatseverlere kazandırdığım için çok mutluyum”

Muzaffer Okur, AA muhabirine, Selçuklu’da başlayıp Osmanlı döneminde had safhaya ulaşan naht sanatının bugüne kadar geldiğini anlattı.

Bu sanatın Osmanlı döneminde medrese, cami ve rahlelerde kullanıldığını aktaran Okur, “Bugün de biz naht sanatını hat sanatına işleyerek türlü eserler ortaya çıkarıyoruz. Kabe’nin altın kapısında 1600 parça ve 8 bin işlem yaptım. 6 milimlik ceviz ağacı kullanarak 2,5 ayda bitirdim. Zannediyorum ki ilk kez bana yapmak nasip oldu. Bu eseri sanatseverlere kazandırdığım için çok mutluyum.” diye konuştu.

Okur, eserin 170 santimetre boyunda ve 100 santimetre eninde olduğunu belirterek, “Yaptığımız eserlerin her bir parçası 5 işlem görüyor. Hilye-i Şerif’te de 1100 parça ve 5 bin 500 işlem yaptım. Her harf 5 sefer elimizden geçiyor. Sabır ve aşkla güzel bir eser ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.