enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yasin Alp ” Özür Diliyoruz ”

09.02.2021
A+
A-

Yıl 2028,2024 de Yerelde ve genelde Muhafazakârlaşmış Müslümanların iktidarı sona ermiş 2028’ e kadar ulusalcı Kemalist sol, iktidarı devralmıştı. Lakin 2028’de ki seçimlerde Müslüman kimliği ile bu sefer başka bir siyasi parti iktidara gelmiş, ısrarla önceki Muhafazakârlardan çok farklı olduğu iddiası ile iktidara gelmişti. Hatta o önceki Muhafazakâr iktidarın tabanın birçoğunun da oyunu alarak…

 

Tüm bunların akabinde başkan cesur ve vakarlı adımlarla kürsüye çıktı ve…

 

Bir öncekinin öncekisi olan başkanın siyasi sembol hareketi olan 4 işaretini (Rabia) yaparak;

 

– Konuşmama başlamadan önce, şu dört ideolojik yapıdan bizimle ilişkilendirilen bir önceki iktidar adına özür dileyeceğim.

 

1- Kemalistlerden özür diliyoruz, bizim Müslümanlar zulüm gördükleri, karşı çıktıkları Kemalistlerden on kat daha Kemalist oldular, onlara tur üstüne tur bindirdiler. Yeşil Kemalizm, yada metot olarak aynı olan, adı reisizm,tayyipizm ne olursa olsun yapmak işin samimiyetsizliği dürüst olamama emaresi idi. Biz birilerinin putunu yıkarken kendi putumuzu dikmemeliydik.

 

2- Feministlerden özür diliyoruz. Bizim Müslümanlar onlardan çok daha Feminist çıktılar ve onlara da feminist olmada tur üstüne tur bindirdiler. Feminizmin yeşiline, başörtülüsüne her türlüsüne karşı iken bunu yapmak, ilkesizliğin, takkiyenin dik alası idi.

 

3- Kafatasçı milliyetçilerden, faşistlerden özür diliyoruz, Her türlü milliyetçiliği ayakları altına alan peygamberin ümmeti olur iken bunu savunur iken her türlü Milliyetçi ulusalcı politikaları yapmada Milliyetçilere de tur üstüne tur bindirdik. Kendi değer yargılarımızı onlarla ortaklık ve iktidarı devam ettirme adına ayaklar altına aldık. Bu durumda dünya hayatını ahiret hayatına değişmek idi.

 

4- Kapitalistlerden özür diliyoruz. Abdestli kapitalizmi, yeşil kapitalizmi savunur hale gelen, sermayeyi, faizi kutsayıp, emeği, hakkı satmada, değer satma ticaretinde kapitalistlere tur üstüne tur bindirdik. İslam’ın;

Ne tek devlet,
Ne tek bayrak,
Ne tek vatan,
Ne tek dil…

Ülküsü ve ilkesi yoktur.

 

Yeşil Kemalizm, Yeşil Feminizm, Yeşil Faşizm, Yeşil abdestli Kapitalizm’i bizim adımızı kullanarak getirenlere hesap soracağız, özür dilediklerimizle mücadeleye en baştan ve yeniden başlayacağız.

 

Dinleyenlerde uzun bir süre şoka dayalı sessizlik oldu.

 

Ve aralarından biri tek bir cümle söyleyebildi;

 

– Ya bu bir rüya, ya da uzun süreden sonra adam gördü dünya…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.