enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu Osman Naim Kaya’nın ifadesine ulaşıldı

“Çiftlik Bank” davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın’ın ‘kara kutusu’ olduğu ileri sürülen ve Cumartesi günü Türkiye’ye getirilen Osman Naim Kaya’nın, polisteki ifadesine ulaşıldı. 2018 yılında Uruguay’da yakalanan Kaya’ya 4,5 yıl ev hapsi verilmişti.

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu Osman Naim Kaya’nın ifadesine ulaşıldı
10.04.2023
A+
A-

Davanın kilit ismi Mehmet Aydın’ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle ‘kara para aklama’, ‘vergi kaçırma’, ‘suç örgütü üyesi olma’ ve ‘dolandırıcılık’ gibi üzerine atılı suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya’nın Cumartesi günü Uruguay’dan Türkiye’ye iadesi gerçekleştirilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde sorguya alınan Kaya’nın emniyette verdiği ifadelere ulaşıldı.

İki gündür emniyette sorguya alınan Osman Nuri Kaya’nın ifadesinde; Mehmet Aydın isimli şahıs ile sosyal medya üzerinden tanıştığını, daha önce tanışıklığının olmadığını, Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptığını, bu zamana kadar bu danışmanlık (araç, ev alım işlerinde aracılık) işinde komisyon adı altında Mehmet Aydın’dan yaklaşık 537 bin dolar para aldığını söylediği öğrenildi. Kaya’nın, Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakasının olmadığını söylediği, Çiftlikbank kurulduğu tarihte Uruguay’da bulunduğunu, bitcoin cihazlarını bilmediğini ve alakasının olmadığını, paralarla alakalı bilgisinin olmadığını, Paraguay’a hiç gitmediğini, Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığının olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini anlattığı belirtildi.

Savcılıktan tutuklama talebi

Osman Naim Kaya, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Kaya’nın 3 ayrı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.