enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
18°C
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
26°C

Tek Kişilik Eylem

09.11.2023
A+
A-

Tek Kişilik Eylem Zabtiye Ahmet (1966) Gülden Sönmez (2023)

Zabtiye Ahmet Rus (s.c.c.b) Başbakanı Kosigin’e Karşı

19 Aralık 1966 yılında Sovyetler Birliği devlet başkanı Kosigin Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulundu ve tek kişilik bir protesto ile karşılaştı. Binlerce Türk’ün ve Müslümanın katili dönemin Rus Devlet Başkanı’nın kanlı ayaklarıyla ülkemize gelişini kutlayanlar olduğu gibi, karışı çıkanlar da olmuştu. Ne yazık ki o gün Kosigin’in gelişine sevinenler bugün de, Katil ABD’li bakanın gelişine sevinmişlerdir. Biz yine olduğumuz yerdeyiz o gün’de, bugün’de gelecek günlerde de zalimlere karşı olacağız, mücadelemizi vereceğiz. Kanlı katil Kosigin’in gelişini protesto eden MTTB  şu pankartı asmıştı   (20-27 Aralık 1966′) “Esir Türkler Kurtarılacaktır!” “Mazimiz İstikbale Aynadır!” . Esir Türkler kurtarıldığı gibi, Buhara kurtarıldığı gibi, esir Filistinliler de, esir Mescidi Aksa da kurtarılacaktır bundan hiç şüphemiz yoktur.

“Rus devlet başkanı Kosigin 25 Aralık 1966 da İstanbul’da Ayasofya ve Sultanahmet Camilerini ziyaret edecektir. Kosigin Ayasofya’ya doğru yürürken meydandan gür bir ses yankılanır.” Yuuuhh!” Kosigin bir şaşkınlık yaşar yuh çeken kişi “Zabtiye Ahmet” lakabıyla tanınan Ahamet Yücel’dir. Hemen gözaltına alınır… Ertesi gün serbest bırakılan Zaptiye Ahmet bu yuhalamanın sebebini şöyle anlatır.: “ Bir Komünistin ecdat yadigarı camileri, meydanları ve kutsal yerleri kanlı ayaklarıyla çiğnemesine göz yummanın vebalini taşımak istemediğini, koca ülkede kimsenin bu ziyarete en ufak bir tepki göstermemesine ’de ayrıca sinirlendiğini ve hiç olmazsa bir kişinin itiraz ederek, Kosiginin Türkiye’de protesto edildiğini kayda geçirmek istediği için  bu olayı yaptığını anlatır.

Bu olaydan 57 yıl sonra başka bir emperyalist katil ülkemizi ziyaret edecek ve 57 yıl önce ki değişmeyen şartlar esbab’ ımucibesince protesto edilecekti. Protesto eden yine bir kişiydi ve Ümmetin temsilcisiydi.

Avukat Gülden Sönmez Katil ABD Dışişleri Bakanı Blinken’e Karşı  

Dışişleri Bakanlığı önünde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Türkiye’ye gelişini protesto eden Avukat Gülden Sönmez gözaltına alındı aynen zabtiye Ahmed’in gözaltına alındığı gibi.

Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nın önünde Hakan Fidan ile Blinken görüşmesi esnasında “İçeride bir çocuk katili var. Beni değil çocuk katilini yakalayacaksınız. Katil Blinken. 4 bin 500 çocuk öldü. Bebek katili istemiyoruz.” ifadeleriyle protestosunu gerçekleştiren Gülden Sönmez kısa süreliğine gözaltına alındı.

Ne beis bir Türk Dünyaya bedeldir. Rahmetli Hasan Karakaya’ya bir Türk dünyaya bedeldir demiştim, o da, Mısırda; “bir Türk dünyaya bedeldir ama bir Arap‘ta on Türk’e bedeldir” derler demişti.  Bir Türk’ün ve Bir Arab’ın neye bedel olduğunu bir avuç Yahudi bize gösteriyor.  Yoruma gerek yok.

Gülden Hanım da 57 yıl önceki Zaptiye Ahmet’in söylediği gibi şunları söylüyordu:

Bugün Blinken’in Türk Dışişleri Bakanlığımızdan çıkışında oradaydım. Söylenmesi gerekeni söyledim, yapılması gerekeni yaptım. Tüm İslam ümmetinin kadınlarının yüreğinden akan gözyaşını ve acıyı haykırdım. Sesimi duyuran tüm medya mensuplarına Gazze’nin çocukları adına teşekkür ederim.

Önemli değil ama merak edenler için açıklayayım. Gözaltına alınmıştım. Blinken uzaklaşana kadar tuttular sonra kısa sürede bırakıldım.

Katile katil olduğunu söyleyerek defetmek boynumuzun borcuydu. Onlar için yaptım, onların acılarını dindiremesem de”

Zabtiye Ahmet Yaşıyorsa Allah Sağlık, sıhhat versin, ölmüşse Allah Rahmet etsin. Ümmet’in sesi Gülden Hanıma da Allah hayırlı uzun ömürler versin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. S. ÇAKIM dedi ki:

    Allah razı olsun hocam. Kalemine, yüreğine sağlık. Rabb’im Ayasofya’nın açıldığı günleri gördüğümüz gibi Mescid-i Aksa’nın özgürleştiği günleri görmeyi de bizlere nasip eylesin.