enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2769
EURO
34,7012
ALTIN
2.412,13
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
17°C
Kocaeli
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
21°C

Tarihi han tarihe karışıyor

Nevşehir’de bulunan tarihi Han, ilgisizlikten yıkılacağı günü bekliyor.

Tarihi han tarihe karışıyor
A+
A-

Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde bulunan ve Selçuklular döneminde inşa edilen ve tarihe tanıklık eden Doğala Han, artık tarih olmak üzere. Selçuklular döneminde Konya Kayseri kervan yolu üzerine inşa edilen tarihi Doğala Han, mimari şekliyle de bölgedeki han ve kervansaraylar içerisinde oldukça farklı bir konumda bulunuyor. Köy sakinlerinden Talat Damgacı köylerinde bulunan ve Selçuklu döneminde yapılan Han’ın biran önce restore edilerek turizme kazandırılmasını istedi.

Damgacı “Burası ipek yolu üzerinde bulunan tarihi bir kervansaray. Selçuklu döneminde inşa edilen kervansarayın bölümleri buranın doğal taşı ile yapılmış. Birçok yeri yıkılmış durumda. Kalan yerleri ise yıkılmak üzere. Buranın biran önce restore edilmesini talep ediyoruz. Burası Vakıflar Genel Müdürlüğünde olduğu için biraz geç işlem yapıyor. Burası çok büyük bir han. Biran önce turizme kazandırılmasını istiyoruz. Buranın yapım tarihi ile ilgili bir kitabesi yok. Ancak ipek yolu üzerinde yapılmış bir han. Ağzıkara han ve Tepesi Delik han güzergâhından gelip Çin’e kadar giden ipek yolu üzerinde bulunuyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.