enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4020
EURO
34,8136
ALTIN
2.435,15
BIST
9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Tarihe Kazınacak İhtişamlı Bir Cami

A+
A-

Elhamdülillah.

Kocaeli adına, ülkemiz adına, ümmet adına, aldığım güzel ve özel bir haberden mütevellit sözlerime hamd ederek başlıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu kararda balık halinin tam karşısına denk gelen denizin bir bölümüne dolgu yapılarak Büyükşehir Belediyesi ve Ncity AVM’nin arkasına denk gelen bölüme ihtişamlı bir cami yapılması konusu gündeme gelmiş. Ben bu haberi alır almaz epey heyecanlandım, mutlu oldum ve idarecilerimizle gurur duydum.

Oraya yapılacak cami Kocaeli şehrine öncelikle büyük bir görsellik katacak, Körfez’den görünerek eski tarihi İstanbul’u andıracaktır.

Oraya cami yapılması özellikle, birçok kez cuma namazlarını merdiven üzerinde kılmak zorunda kaldığım Fevziye Camii’nin tıka basa doluluğunu azaltacak ve daha huzurlu bir şekilde ibadet etmemizi sağlayacaktır.

Ve en önemlisi, kız kardeşlerimizin (sebebi her ne ise) gözyaşlarına sadece geçerken şahit olduğum alköllü kişilerin araçlarını fütursuzca park edip yüksek sesle müzik açmasını! drift yapmasını, insanları rahatsız etmesini engelleyecektir.

İzmitin en merkezî yerinde, daha reşit bile olmamış gençlerin okulu asıp orada alkol almasına, çanta içinde alkol vb. şeylerin gayri resmî şekilde satılıp taşınmasına engel olacaktır.

Cami haberi gelmeden önce ben birçok kez Müftü Bey’e, Daire Başkanı’na, Belediye Başkanımıza oranın bir şekilde ıslah edilmesi için bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etmiştim. Ve kısmen de bazı şeyler konuşulmuştu, nelerin yapılabileceğine dair lakin ne yapsak en mantıklı ve ıslah edici olur diye bana sorsalardı, cami yapalım demek benim aklıma gelmezdi.

Bu fikir kimin aklına geldiyse rabbim ondan razı olsun, destek verenlerin ahiret evlerini, yapılacak olan o camiden çok daha ihtişamlı eylesin inşaAllah .

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Halil İbrahim Uludağ dedi ki:

    Emeği geçenlerden rabbim ebeden razı olsun inşaallah

  2. Ahmet Yavuz dedi ki:

    Ben normalde zaten memlekette çok fazla cami olduğundan yeni camilerin yapılmasına karşıyım. Çünkü adım başı bir cami var ama içi boş cemaat yok. Hele ki sabah namazlarında çoğu cami bomboş. Öyle ya, bir şeye ihtiyaç varsa tedbir alınır, ya ilave edilir yada yenisi yapılır. Ama sizin bu anlattıklarınızı okuduktan sonra gerçekten oraya cami yapılmasının çok gerekli olduğunu anladım. Hayırlı olsun