enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Söz Konusu Vatansa Muhalefet Teferruattır !

03.03.2022
A+
A-

Siyasi partiler ve bu bağlamda muhalefet demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Her ülkede iktidar vardır lakin sadece demokrasilerde muhalefetin varlığından söz edilebilir. Muhalefetin örgütlenme ve propaganda özgürlüğündeki sınırlar, ülkenin demokrasi seviyesinin göstergesidir .

Muhalefet, iktidar adayıdır. Dolayısıyla iktidarın yaptığı politikaları ve uygulamaları eleştirmek en doğal hakkıdır.

Eleştiri dediğimiz zaman ne anlamamız gerektiği üzerinde de durmak gerekir. Eleştirmek demek, her yapılanı karalamak anlamına gelmez. Eleştiri yapıcı olmalıdır. Aslında muhalefetin iktidara olan tahammülü de demokrasinin göstergesidir. Her konuda yermek, muhalefet etmek değil, basitliktir.

Eleştirmek, iyi olanı takdir etmek, eksik olanın daha iyisini önermek ve kötü olanı yermek ve doğrusunu ortaya koymaktır. Laf olsun, torba dolsun mantığı ile hareket edilirse, muhalefetin haklı eleştirileri de ciddiye alınmayacaktır.

Her konuyu kamuoyu önünde tartışmak da doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Özellikle ülkenin mahrem ve güvenlikle ilgili konularında öneri ve eleştirileri muhataplarına kapalı kapılar arkasında aktarmak gerekir.

Söz konusu vatanın birliği ve dirliği olunca, muhalefet yapmak değil birlikte hareket etmek gerekir. İktidara zarar vermek için ülkeye zarar verecek eylem ve söylemlerden uzak durmak gerekir.

Ukrayna savaşı sırasında muhalefetin ve hatta Rus azınlığın devletiyle bütünleştiğini ve Rus işgaline karşı omuz omuza mücadele ettiklerini görüyoruz. Eğer muhalefet Rusya ile birlikte hareket etmiş olsaydı, işgal kısa zamanda gerçekleşir ve Ukrayna diye bir devlet tarih sayfalarında kalırdı. Lakin bu birliktelik sayesinde, süreç nasıl işlerse işlesin, ortak bir milli bilinç ortaya çıktığı için, Rusya’nın Ukrayna’da kalıcı olması mümkün olmayacaktır.

ABD’de Başkan Biden Rusya’ya karşı eleştirilerini dillendirirken Cumhuriyetçiler ile Demokratların birlikte hareket ettiklerini gördük.

Bütün ciddi sorunlarda muhalefetin iktidara destek olmak bir yana karşı çıktığını gördük. Libya’dan çekilin, PKK’ya karşı mücadele etmeyin, Suriye’den çekilin, Suriye’de PKK devleti bizi rahatsız etmez, S-400’leri iade edelim diyen bir muhalefet ülkemiz için ciddi bir tehdittir.

Batıdan demokrasi dilenen muhalefetten bu ülkeye hayır gelmez. Batının nasıl demokrasi getirdiğini Irak ve Suriye’de çok net gördük. Birileri ısrarla Türkiye’nin de aynı duruma düşmesini istiyor .

Allahtan düşman bize saldırmıyor. Dışarıdan gelen düşmanı yenmekte zorluk çekmeyiz lakin içerdeki muhalefet ve hainler dolayısıyla çok ciddi bir sıkıntı yaşarız.

Allah bu milleti, ülkesine muhalif olan bir muhalefet anlayışının şerrinden korusun.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.