enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C

Son 10 günde vaka sayılarında yüzde 50 azalma

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, 1-7 Mayıs’ta 100 bin nüfusta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası görülme oranı en çok azalan iller arasında yer alan Amasya’da, alınan tedbir ve tam kapanma nedeniyle, son 10 günde vaka sayılarında yüzde 50 düşüş sağlandığını söyledi.

Son 10 günde vaka sayılarında yüzde 50 azalma
12.05.2021
A+
A-
Amasya Valisi Mustafa Masatlı: “Son 10 günde vaka sayılarımızda yüzde 50 azalma oldu”

Vali Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte vaka sayılarının azalışıyla beraber yoğun bakım ünitelerinde ve servislerdeki yataklarda da yüzde 50’ye yakın azalış gerçekleştiğini söyledi.

Tam kapanmanın sonuçlarını il olarak görmeye başladıklarını anlatan Masatlı şunları kaydetti:

“Tam kapanma fırsatını çok iyi değerlendirmemiz lazım. Tam kapanma bize salgınla ilgili ciddi bir fırsat tanıdı. Bütün vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, öğrencilerimizin belki sabrı azaldı. Ancak önümüzde son bir hafta var. Eğer bu son bir haftayı da iyi değerlendirirsek özlediğimiz günlere çok kısa sürede kavuşmuş olacağız. Sağlık çalışanları salgının önlenmesi için çaba sarf ederken kolluk kuvvetleri de denetimlerini sürdürüyor.”

Vatandaşlardan aşı konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini isteyen Masatlı, “65 yaş üstü vatandaşlarımızda yüzde 87 aşılama oranına ulaştık. Şu an itibarıyla da aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızın aşıya gereken ilgiyi göstermesini istirham ediyorum. Çünkü hastalıkla ilgili mücadelemizdeki en önemli silahımız aşı. Vatandaşlarımız lütfen biraz daha evlerinde kalsınlar. Zorunlu olmadıkça ziyaret etmesinler. Zorunlu olmadıkça caddeye, sokağa çıkmasınlar.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.