enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Siyasetin İYİ’si Üzerine

05.04.2022
A+
A-

İYİ parti de yaşanan son Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın vakasından sonra kesinlikle hadiseyi İYİ partinin özelinde değerlendirmek, duygusal ve tarafgir yorumlarla yaklaşmak bizi siyasal açıdan her daim esası kaçırtacaktır.

Oysaki İYİ partide yaşanan hadise ismi geçen şahıslara özel olan bir durum değil tarihin seyri içinde her daim zaman zaman tüm partilerimizde cereyan eden bir hadisedir. Hatta Genel merkezden tüm yerel alt kademelere kadar.

Türkiye’de genel başkanların, hükümet liderlerinin, parti il ilçe başkanlarının ve yetkilerinin aşırı haksız yetki ile donatılması ülkenin siyasi kalitesini, ahlakını ve seçmenin vatandaşın gözünde itibarını ve güvenini yoksun hale getirmektedir.

O yüzdendir ki ülkemizde tez-elden Siyasi partiler kanunu topyekûn değişmedikçe, Siyasi-ahlak, Siyasi Etik, Siyasi objektiflik ya da şeffaflık gibi yasalar, yürütmelikler, zorunluluklar getirilmedikçe, ne siyasetimiz siyaset ne anlayışımız sivil olur ne halkımız siyaseti adil görebilir.

En başat olarak siyasetimizde ki aşırı lider ve merkeziyetçilik yok edilmedikçe, lider odaklılıktan ziyade ilke odaklılık sağlanmadıkça itaat ve sadakatin, liyakatin ve maneviyatın önüne geçtikçe ülkemizde ne değişirse değişsin Makûs talihi asla değişmeyecektir.

Otoriter kaygı, totaliter baskıyı doğruyor, totaliter baskının haram ama keyifli hazlı sonuçları daha sonra lideri ve A takımı denilen gizli örgütlenmesini Diktatör haline büründürüyor.

Böylelikle ülkemizde liderler, liderliklerini Diktatöryellik meziyetleri ile yarıştırıyorlar.

Bizde bu sefer İsmet Özel’in tarif ettiği Demokrasiyi (aslında mış gibisini) yaşamak zorunda kalıyoruz.

Seçimlerde gardiyanımızı seçme hakkını kullanıyoruz…

Onu da seçiyor muyuz emin değilim ama konumuz o değil…

Siyasi partilerimizi siyasi ve sivil yapamaz isek siyaset yapmak(mış  gibi yapmak)  anlamsızlığı içinde debelenip duracağız…

Siyasetin iyisi olmadıkça, hiçbir şeyin iyisi olmayacaktır…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Kadir alkan dedi ki:

    Konu evet bu sayın başkanım biz ne zaman kişilere değil sistemlere uyarız o zaman gerçekten siyaset konuşulmaya baslanabilir

  2. Bülent dedi ki:

    Siyasetin iyisi olmdıkca hiçbirşeyin iyisi olmayacaktır. Kelamına sağlık kardeşim