enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2435
EURO
34,7726
ALTIN
2.437,04
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

SERAB-I ÖMRÜM

29.08.2020
A+
A-

Bir serap gibi gelip geçen bir ömürde farklı bir dönem yaşıyoruz, çok uzaklar da gördüğümüz bize isabet etmez dediğimiz rahmetler, musibetler bu serabın içerisinde gizlenmiş durumdadır. Serab-ı ömrümüzde yer alan bu musibetten kurtulmak dileği ile
Bu sıralar evde oturan gençler ve yaşlılar ve diğer arkadaşlar için can sıkıcı bir durum var. Şükretmek lazım ki, kendi ülkemizdeyiz ve kendi evimizde, kendi yurtlarımız da kalıyoruz. Kendi evinden, ülkesinden uzaklarda olan, muhacir olan ve ülkesine bir daha dönemeyecek olan kamplarda yaşayan insanları düşünerek şükretmeliyiz.

 

Ülkemiz ’de okuyan yabancı öğrencilerimiz var ki, onlar kendilerini çok şanslı görüyorlar; kendi ülkelerinden çok daha ileri, sağlık altyapısı dünyanın en ileri ülkelerinin önünde olan bir ülkede olduklarını ve kendilerine değer verildiğini ifade ediyorlar konuştuğum gençler.
Ülkeleri’nin insanlarını havaalanın da bırakan, bir uçak göndermeyen ülkeler de her halde bu gençler gibi düşünmüşlerdir.  Nasıl olsa, Türkiye de kalanlara sahip çıkılır, hasta ise tedavi edilir, yeri yoksa bir yer de konaklanır ve ihtiyaçları karşılanır.

 

Çok şükür bunların hepsi yapıldı ve yapılıyor da kendi vatandaşlarımız da hiçbir ülke de kalmadı kalanlara da elçiliklerimiz sahip çıktı.  Dünyanın dört bir yanından insan taşıdık hatta başka ülkelerin vatandaşlarını da taşıyıp ülkelerine bıraktık. Nankörlük yapanlar her zaman olacaktır. Beyinsizlerin yüzünden rabbim bizi mağdur etmez İnşallah.

 

Bazı gruplar teknolojik imkânları kullanarak sohbetlerine internet üzerinden devam etmektedirler. Bazı üniversitelerin uzaktan eğitimleri halka açık hale getirilmiş durumda bunlardan istifa de edelim. Türk Tarih Kurumu, TÜBİTAK ve bazı kütüphaneler, dergi ve gazeteler arşivlerini internet üzerinden halka açtılar bunlardan yararlanma yoluna gidelim.
Özellikle tavsiye edebileceğim İDP İslamcı dergiler portali, 1908’den günümüze kadar yayınlanmış 393 dergi bir tıkla elinizin altına olabilecek şekilde arşivlenmiş. Yüz yıllık bir birikimi keşfedebilirsiniz. Osmanlıca bilenler için bir dönemin İslamcılarının Sultanabdülhamide karşı takındıkları tavır ve İttihatçı çetelerine verdikleri destekleri okuya bilirsiniz.

 

Allah izin ederse gelecek haftaki yazımız da, M. Akif’ten, Mustafa Sabri den, Elmalı Hamdi Yazır’a kadar İslamcıların üstadı olan rahmetlilerin Sultanabdülhamidi deviren 31 Mart darbesine nasıl destek verdiklerini işleyeceğiz. Biliyorsunuz 31 Mart vakası Miladi takvimde 13 Nisan 1909 Tarihe rastlamaktadır.

 

“Ey Rab’ımız bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.