enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3742
EURO
34,7820
ALTIN
2.431,98
BIST
9.953,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Sabrımız Ne Zaman Taşacak ?

A+
A-

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Rabbimiz bizi İslam’la şereflendirdi ve bizi ümmet olarak nitelendirdi. Aralarında bulunduğum ve içinde olmaktan şeref duyduğum bir kardeşinizim

Ümmet demek, tüm Müslümanların tek bir vücut olması, her bir uzvun diğer uzvudan önemli ve üstün olmadığını ifade eder.

Bugünkü “ümmet” diye adlandırılan bize baktığımızda, her bir uzvumuzun yerinde ve sağlam olduğunu söyleyebilir miyiz?

Mescid-i Aksa etrafında Müslümanlar şehit edilirken, gençler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar ayrım yapılmaksızın katledilirken, Doğu Türkistan’da oruç tutanlara zorla ağızlarından hortumla su basılarak oruçlarının bozulmasına neden olunurken, Filistin’de ölen çocukların sayısından dolayı eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilirken, namuslarımız ve kutsal yerlerimiz çiğnenirken, ne kadar daha sessiz ve tepkisiz bir şekilde her şeyden haberdar olup hayatımıza devam edebiliriz?

Olayları anlatıp size bildiğiniz şeyleri tekrar etmek istemiyorum, ancak eğer Müslümanları düşünmüyorsanız, ahiretinizi de düşünmüyorsanız, en azından kendinizi, ülkenizi ve evlatlarınızı düşünün. Menfaatçi olun ve kale’yi kaybetmemek için o ateşin size dokunmaması için çaba gösterin. Çünkü Kudüs düşerse, İstanbul düşer. İstanbul düşerse İslam beldeleri tek tek düşer.

Bu ifadeyi ben değil Cumhurbaşkanımız aynen şu ifadeyi kullanarak şöyle beyan etmişti: “Kudüs demek İstanbul demektir.”

Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen mitingleri ve söylemleri bir kenara bırakalım ve icraata geçelim. Oradaki her bir çocuk şehitçilik oynuyor, biliyor musunuz? Oyun oynayan çocukların babası yanlarına geliyor, “Neden böyle gülüyor, eğleniyorsunuz?” diyor. Bu taşıdığımız kişi benim kardeşim, o şehit oldu, biz onu defnediyoruz çünkü şehit Allah’ın sevgilisidir, biz onun sevgilileriyiz diyor.

Türkiye’den Gazze’ye giden bir kaç gazeteci kardeşim Filistinli gence moral vermek amacıyla Türkiye’de size çok destek var, tepki göstermek için tüm ülkede gıyabi cenaze namazları kılınıyor diyor o genç şaşırıyor kaşlarını çatarak “Onlar bizim cenaze namazlarımızı değil, kendi cenaze namazlarını kılsınlar. Zira bizler diriyiz, asıl ölü onlar” diyor.

Sayın Cumhurbaşkanım ve İslam aleminin dikkatine.

Bu imtihan, onların imtihanı değil, asıl bizlerin imtihanıdır. Onların imtihanı, şehit olduklarında biter ve Allah’a, “Ya Rabbi, senin mukaddes kıldığın beldeyi korurken şehit oldum” derler. Sonra Rabbimiz, bizlere dönerek “Sizler ne yaptınız?” der.

Ya bir şeyler yapalım ya da bahanemizi hazırlayalım.

Bu sözlerim sadece Allah’tan korkan, Ahiret gününe inanan Müslümanlar içindir.

Allah’ım, İsrail‘i bizim ellerimizle kahreyle. Şüphesiz ki sen her şeye gücü yetensin.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Mustafa dedi ki:

    Cok güzel bir yazı olmuş emeği geçen herkezden allah razı olsun

  2. Gafletteuiz dedi ki:

    Kalemine sağlık, Allah cc razı olsun.

  3. Anonim dedi ki:

    İnşallah başlarına yıkacağız