enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

REİSİNİN GÖSTERDİĞİ HEDEFİ 51 YIL SONRA REİS GERÇEKLEŞTİRDİ

29.08.2020
A+
A-

1969 YILINDA REİS’İN ŞEHİD OLAN REİSİNİN GÖSTERDİĞİ HEDEFİ 51 YIL SONRA REİS GERÇEKLEŞTİRDİ

 

 

1969 Eylül ayında Kudüs Mitingi’nden sonra şehit edilecek olan, MTTB’nin Kurucu Ortaöğretim Başkanı Mustafa Bilgi, Sultanahmet Meydanı’ndaki topluluğa Ayasofya’yı göstererek şu şekilde konuşuyor:

 

“Aziz İstanbullular! Birçok büyük hadisenin bugüne akseden yönleri vardır. Mesela Fransız İhtilali ve fikir değiştirmeleri. Mesela, Çanakkale Harbi ve sarıklı mücahitlerin zaferi.

 

Ve mesela, çağlar değiştiren büyük fethin bize en güzel bir şekilde devrettiği AYASOFYA CAMİİ…

 

Fethin sembolü AYASOFYA… Ona kilit vurulduğu müddetçe fetih inkar edilmiş olur.
Atam FATİH onu bize cami olarak emanet etti. Biz onu müze yapmakla en büyük “emanete hıyanet” fiilini işliyoruz. Ey büyük emanete hıyanet eden hainler! Bir gün gelecek, bu millet sizden hıyanetinizin hesabını soracaktır!..

 

Evet, Müslüman Türk Milleti. Fethin sembolü AYASOFYA açılmadıkça büyük fetihle öğünmeye hakkımız yoktur. Ey bugün bu meydana bayram kutlamaya gelenler,  dönüp de kutlamak istediğiniz fethin sembolüne bakınız (Sultanahmet Meydanı). Bu hal sizlere bayram mı yaptırıyor? AYASOFYA ağlarken biz nasıl güleriz?

En büyük idealimiz bu tarihî günde gülebilmemizdir. Bu yolda her zaman çalışıp AYASOFYA’YI tekrar Cami haline getirecek, İstanbul’u yeniden fethedeceğiz.

 

İşte aziz atam FATİH ve onun büyük fethinin sembolü AYASOFYA… Türk gençliği ve Müslüman Türk Milleti olarak huzurlarınızda sizlere layık olmak için çalışacağımıza, bu yolda gereken her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz!

 

Bir yanda sahte kahramanlar, öbür yanda herşeyimizi borçlu olduğumuz ulu FATİHLER… Bize yüce Fatihlerimizi unutturmak, sahte kahramanlara taptırmak istiyorlar. Fakat iyi bilinsin: Yeni nesil, FATİH SULTAN MEHMET HAN’IN torunudur. Onun yolundadır…

 

Bir tarafta fethin sembolü AYASOFYA, öbür yanda şahsında İslam’a kilit vurulan AYASOFYA… Seni kim koydu bu hale AYASOFYA? Elbet sen yine İslam’ın sembolü olacaksın. Elbet yeni FATİHLER gelecek, yeni FETİHLER OLACAK…

 “ZAFER İNANANLARINDIR! “

 

“İmanlı Türk Gençliğinin Sesi” sloganını kendisine düstur olarak belirleyen Seher Vakti Dergisi, 15 Kasım 1969’da Şule Yüksel Şenler tarafından çıkarılmaya başlanmıştır. Aylık olarak yayımlanan dergi, 1 Temmuz 1971’de yirmi ikinci sayısıyla yayın hayatına son vermiştir.

 

(Not: Mustafa Bilgi İstanbul Cağaloğlu’ndaki, MTTB binasına 20 Eylül’ü 21 Eylül’e bağlayan 1969 yılının gecesinde saat 01.00’de atılan bir bomba ile yakılarak şehit edilmiştir. Olayı kimin yaptığı üzerine o günlerde birçok şüpheli yorumlar yapılmıştır. Fakat 2016 yılında eski Adalet Partisi Gençlik Kolları Başkanı tarafından yapılan bir açıklamada olayın faili olarak, İsrail’in İstanbul başkonsolosu İşaret edilmiştir ki bu görüşe katılmaktayım. O günün yorumcularından bir kısım kişiler de bunun üzerinde durmuşlardır.
Bu konsolos daha sonra, Mahir Çayan ve ekibi tarafından öldürülecektir. Devrimci gençlik işlediği bu affedilmez büyük günahın hesabını ağır bir şekilde ödemiştir…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.