enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5141
EURO
34,9068
ALTIN
2.424,23
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
26°C
Kocaeli
26°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Öğretmenler Öğrencilerini Çok Özledi….

16.09.2020
A+
A-

Pandemi süreci hayatımızın doğal akışını ciddi bir şekilde değiştirdi. Artık eski alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız. Sevdiklerimizle farklı bir muhabbet tarzı geliştirmeliyiz. Tokalaşmadan, kucaklaşmadan, mesafeli bir şekilde sevgimizi göstermek ve hasret gidermek zorundayız.

 

Hep dillendirilen sosyal mesafe ifadesini hiç doğru bulmuyorum. Bizler sosyal mesafeye değil fiziki mesafeye dikkat etmeliyiz. Sosyalleşmek için çok yakın olmamıza gerek yoktur. Sevdiklerimizi daha çok arayarak, onlarla sosyalleşebiliriz.

 

Bu süreçte eğitim de çok ciddi etkilendi. Uzaktan eğitim yöntemine geçilmesi bir zorunluluktu. Fakat bunun da yaşattığı farklı zorluklar mevcuttur. Her şeyden önce hoca ile öğrencinin aynı ortamda bulunması ile duygusal olarak da bir bağ kurmaları mümkün olabilmektedir. Arkadaşları ile sosyalleşmek de gençler açısından çok önemlidir.

 

Geçen yılın uzaktan eğitimle tamamlanmasından sonra bu yıl için ümitler beslenmekteydi. Hastalık ciddi ölçüde kontrol edilmiş olunacak ve öğrenciler ile öğretmenleri tekrar buluşabileceklerdi.

 

Fakat bu süreç hiç de istendiği gibi gelişmedi ve virüs yayılımı ve ölümleri her geçen gün artma eğilimi gösterdi. Bu şartlar altında uzaktan eğitime devam edilmesi yönünde kararlar verilmiştir.

 

Bu kararların doğru ve yanlışlığı tartışılabilir. Fakat bu karar her birimizi bağlamaktadır.

 

Öğretmenler okullarını ve öğrencilerini çok özlediler. Öğretmenlik sıradan bir meslek değildir. Doğrudan insan inşa etme sürecidir. Yoğun bir emeği ve sevgiyi içinde barındırmaktadır. Normal şartlarda çalışanlar tatile girecekleri zaman çok sevinirlerken, öğretmenlerde durum farklıdır. Yıl sonu geldiğinde öğrencileri mezun olan öğretmenlerde bir hüzün havası olur. Okulların tekrar açılmasını ve yeni öğrencilerle buluşmayı hasretle beklerler.

 

Uzayan pandemi süreci öğretmenleri çok fazla üzmüştür. Onlar bu ülke için bir şeyler yapmak arzusundalar. Birilerinin sandığı gibi, emek vermeden para kazanma hayali olan bir kitle asla değildir. Bu süreçte bazı öğretmenler farklı sivil toplum kuruluşlarında çalışarak vatandaşlara faydalı olmaya çalıştılar.

 

Öğretmenlerin ücretleri üzerinden yapılacak her türlü konuşma ve yorum, eğitimcileri fazlası ile üzmektedir. Hemen her meslek, kendisi için ekonomik taleplerde bulunurken eleştirilmiyor fakat söz konusu öğretmenlerin özlük hakları olunca, fazlasıyla eleştiriliyor.

 

İyi nesiller, kaliteli öğretmenlerin eseri olacaktır. Öğretmenliğin onuru ile oynanarak bu mesleğin faydalı olmasını bekleyemeyiz. Gerekli özen ve saygı gösterilmelidir. Aldığı maaşla değil, yaptığı hizmetle konuşulmalıdır.

 

Bu süreç daha ne kadar sürer bilmiyorum. Fakat bu sürecin uzamasının öğrenci ve öğretmenler için olumsuz sonuçları olacaktır. Allah bizlere kısa süre içinde öğrencilerimizle yüz yüze ders yapmayı nasip etsin.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.