enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Neden; Ahlak Ve Maneviyat

03.12.2022
A+
A-

İçinde yaşadığımız toplum, önce kültür rayını değiştirdi. Aslında her şey medeniyetimize kültür denmesi ile başladı.Bunun üstüne tarih, inanç, algılayış ve anlayış esaslarımız usullerle parçalanarak keşmekeş başıboş suni vasıfsız şablonlar haline büründürüldü. Asırlardır canımıza kanımıza kattığımız pek çok unsurla birlikte onları kodlayan kelimeler de dağarcığımızdan eksiliverdi, kopartıldı. Özümüz temel taşımız olan dini eğitim de göz ardı edilince ya da içi boşaltınca, yanılgılar aldı başını yürüdü.

Medeni yasası İsviçre’den, Eğitim yasası Fransa’dan, Ceza yasası İtalya’dan bunun gibi birçok ulusal ve milli denilen devletimizin ve anayasamızın bu tip çakma taklitlerle, doldurulması ile genlerimizin değerlerimizin tam tersi düzeneklerle düzmece bir yapının düzmece figüranları konumuna getirildik.

Neydik ne olduk gibi sözlerle nostaljik şikayetin konforluvaziyetleri ile vakit kaybetmenin bir anlamı yok. Burada yarına dair yapılabileceklerin önsözü de, altyapısın da neler kurgulanmalı neler yapılmalı ona bakmamız lazım.

İşte tam bu noktada çerçevenin dahilyatı içeresinde keşif, hikmet, keramet, ilim gibi meselerimiz yeniden anlaşılmaya muhtaç. Zaman dilimleri arasında tarihte okunan kerametleri ve keşifleri beklemek göz önümüzdekileri es geçmek gafletini bir an önce ortadan kaldırmak ortalığa tam ortamıza yığılan sorundur.

Çağın seküler mantığı ile pozitifleşmiş yaklaşımları hariçten ahkâm kesenleri kesinlikle bu kategorinin içine katmamalıyız. Bizler keşif ve keramet ile hakiki mümin olma düsturu ile önce değerlerimizi keşf edip bu keşf’in getirdiği kerametleri de sonradan anlayacağız ki bu haller ümmetsi yapının hakimolabilmesi için bigane şartlar değil ama olmazsa, olmaz ön adımlar olduğunun farkına varacağız.

Var oluşun keşfine ve kerametine ulaşmamızın önünü kesençağımızın hangi rüzgarla geldiği malum mistik takıntıları var. Bu halin farkına varılması da, bir keramet ve keşif olup üzerinde durup düşünülmesi başat elzemlerdendir.

Kerametin hikmet ile keşifin ilim ile geleceğini, geleceğimize özelliklede gençlerimize ilmek ilmek işlemeli ve anlatmamız gerekir.

Peki, bun u anlatmaya neyden başlayacağız;

Rahmetli Erbakan hocamızın dediğiyle;

Önce  “AHLAK ve MANEVİYAT” ile…

Keşif, ilim, keramet, hikmet ve Ahlak =Maneviyat ile gelen o büyük erdem:

İMAN VE ADALET…

NOT: İman, Adalet, Ahlak ve Maneviyat bu kavramları özel olarak ileri yazılarımızda tek tek açacağız inşallah…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.