enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3906
EURO
34,7999
ALTIN
2.401,07
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
20°C
Kocaeli
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Müftülük Dünya Çapındaki Sportif Başarıdan Dolayı Özel Program Düzenledi

Adana’da düzenlenen Jeet Kune Do 1. Dünya Kulüpler Şampiyonasına katılan Başiskele Gençlik Merkezi’nin gençlerinden Emirhan Macit ile Faruk Sami Bilgin Jeet Kune Do sporunda Dünya çapında derece aldılar.

Müftülük Dünya Çapındaki Sportif Başarıdan Dolayı Özel Program Düzenledi
26.10.2021
A+
A-

Bu başarılardan dolayı Başiskele müftülüğü tarafından gençlik merkezinden program düzenlendi. Programa ilgi oldukça yoğundu gençlerin gençlik merkezini doldurduğu programın başında Başiskele vaizi Dr. Ahmet Özbay gençlere Hz. Muhammed S.a.v öncesi ve sonrasını anlattı.

 

Başiskele müftülüğü tarafından Ali aydın, Recep Çevik ve Yüksel Yılmaz tarafından iki gencimize ve onların eğitiminde katkısı olan hocalara plaket verildi.

 

Uluslararası Jeet Kune Do Federasyonu, Dünya Jeet Kune Do Federasyonu ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği, “Jeet Kune Do 1. Dünya Kulüpler Şampiyonası”, 29 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında Adana’nın Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilmişti. Şampiyonaya 109’u Türkiye, 64’ü yabancı olmak üzere toplam 173 sporcu katılmıştı. Türkiye’nin birinci olduğu sıralamada Kazakistan ikinci, Azerbaycan üçüncü, Macaristan dördüncü olmuştu. Emirhan Macit 70 kiloda Dünya Şampiyonu olurken, Faruk Sami Bilgin 74,5 kiloda Dünya ikincisi olarak Diyanet tarihinde bir ilki yaşattı.

Türkiye, Azerbaycan, Cezayir, Amerika Birleşik Devletleri, Komor Adaları, Etiyopya, Suriye, İrlanda, Fas, Kazakistan, Rusya, Mali, Kırgızistan, Macaristan, İtalya, Doğu Türkistan, Özbekistan, Türkmenistan, Burkina Faso ve Afganistan gibi dünyanın her kıtasından toplam 20 ülkenin katıldığı şampiyonada birincilik alanlar için tek tek İstiklal Marşı okutulmuştu.

Şampiyonaya Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Başkanı Ahmed Mohamed Abdullatif, Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Kazaksitan Jeet Kune Do Federasyonu Başkanı Murad Umarov, Macaristan Jeet Kune Do Federasyonu Başkanı Ferenc Horvath Privat, Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Halkla İlişkiler Direktörü Abdulkadir Yiğit, Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Başdanışman ve Uluslararası Koordinatörü Ahmed Vahba, Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Teknoloji ve Medya Direktörü Frederick Intrater, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Gül, Adana JKD Temsilcisi Metin Ufuk, Teknik Kurul Başkan Yardımcısı Enis Karaali katılmıştı.
Diyanet Gençlik Merkezi bu başarıdan dolayı gençleri Jeet Kune Do branşında yetiştiren hocaları Mahmut Fatih ile hocalarının hocası Sijo Yüksel Yılmaz’a plaket verdi. İmam olarak görev yapan ve aynı zamanda antrenör de olan Mahmut Fatih Savaş plaketini alırken gençleri tebrik ve JKD hocası Yüksel Yılmaz’a Kocaeli Müftülüğü ve Başiskele Genlik Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Aynı zamanda Dünya Jeet Kune Do Federasyonu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Yüksel Yılmaz da plaketini alarak gençlere kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müftüsü Aşur Akyol ve Başiskele Gençlik Merkezi yöneticilerine gençlik ve spora yaptıkları tüm katkılardan dolayı teşekkür etti.

Program gençlerle kılınan cemaatle namazdan sonra edilen duaların ardından sona verdi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.