enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3836
EURO
34,7708
ALTIN
2.439,83
BIST
9.999,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
17°C
Kocaeli
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Mescid-i Aksa’ya baskın! Yüzlerce Yahudi Kutsal mâbedimize girdi

Mescid-i Aksa’ya baskın yapan yüzlerce fanatik  Yahudi, İsrail polisinin gözetiminde kutsal mâbedimizin mahremiyetini bir kez daha ihlal etti.

Mescid-i Aksa’ya baskın! Yüzlerce Yahudi Kutsal mâbedimize girdi
30.03.2021
A+
A-

Mescid-i Aksa’ya baskın tepki çekti. Fanatik Yahudilerin sürekli tekrarladığı skandal girişime  yönelik Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Aksa’nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı’ndan Harem-i Şerif’e düzenlenen Mescid-i Aksa baskını ile ilgili bilgi verildi.

mescid-i-aksaya-baskin-yuzlerce-yahudi-kutsal-mabedimize-girdi

İsrail polisinin gözetimi altında 313 fanatik Yahudi’nin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa‘ya giriş yaptıkları ve bu girişlerin öğleden sonra da devam edeceği ifade edildi.

Mescid-i Aksa’ya Baskın, Bölgede Gerilimi Tırmandırdı

Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif’e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına yol açıyor.

27 Mart’ta başlayan ve 3 Nisan sabahına kadar devam edecek Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının artması bekleniyor.

Sabah ve öğleden sonra fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif’e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Mescid-i Aksa’ya Baskına Tepkiler Yükseliyor

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, dün sabah ve öğleden sonra da 440 Yahudi’nin Harem-i Şerif’e baskın düzenlediğini belirtmişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003’ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail’in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Filistin ve Mescid-i Aksa Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.