enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2489
EURO
34,7907
ALTIN
2.409,85
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
24°C
Kocaeli
24°C
Açık
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Kocaeli’de fırınlar bayramda kapalı olacak

Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sarı, fırınlar bayramın ilk iki günü kapalı olacağını söyleyerek, “Mesleği cazip hale getirmek, çalışan personelin de izin hakkı olduğunu anlatmak istedik” dedi.

Kocaeli’de fırınlar bayramda kapalı olacak
A+
A-

PERSONEL SIKINTISI VAR

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, dini bayramlarda bundan böyle ilk iki gün fırınların kapalı olacağını, personelin izin yapacağını aktardı. Sarı, 9-10 Temmuz tarihlerinde fırınlarda ekmek üretimi yapılmayacağını dile getiren Sarı, “ Kocaeli’de yıllardır bayramlar dahil 7/24, 365 gün çalıştık. Ama artık personel sıkıntısı çekiyoruz. Tercih edilen bir sektör olmaktan çıktık. Biz personele asgari ücret vermiyoruz, çünkü personel bu ücrete çalışmıyor.” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Sözlerini sürdüren Sarı, “Artık asgari ücret üzerinde maaş versek de işçiler bizi tercih etmiyor. Çünkü hafta sonu personel izin yapamıyor ve çekip gidiyor. Bu nedenden dolayı mesleği cazip hale getirmek için bu tatilleri talep ediyoruz. İzinleri yasal hale getirmek için Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak elimizi taşın altına koyduk ve yaklaşık bir yıl içerisinde bu konuda geri dönüş sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.