enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kocaeli Ve İlçelerinin Yeni Belediye Başkanları

Hak ve hakikati elinde bulunduran, geçmiş ve geleceği bilen Allah’a hamd olsun.

Kocaeli Ve İlçelerinin Yeni Belediye Başkanları
A+
A-

Sevgili okurlarımız, bugün kesin bir dille falanca ilçenin belediye başkanı şu demeyeceğim. Çünkü bunu sadece zamanı geldiğinde sandıktan çıkan sonuçla ve belediye başkanları mazbatasını aldıktan sonra ifade edebiliriz. Ancak, ilçeleri tek tek dolaşarak bizzat anket yapıp birçok anket firmasını takip ettim. İlçe ilçe seçmen sayısından tutunuz sandık katılım oranlarına kadar analizler yaptım. Yine yanılmayayım diyerek adaylarla tanışıp her birini takip etmemin sonucunda halkın isteğine en yakın ve pazartesi günü belediye başkanı olma ihtimali en yüksek kişileri sizinle paylaşacağım ve sizin yorumunuza bırakacağım.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yeni Başkanı

Amasız ve fakatsız, Tahir Büyükakın, resmen Kocaeli’yle bütünleşmiş biri. Hem sempatik hem de devletin resmi bir yüzü var kendisinde; duruşuyla Kocaeli halkına güven veriyor. Bu şehirde birçok mazlum, gariban ve yetimin duasının kabul olduğu ve kendinde vücut bulduğu bir hal var.

Bence artık kendisi için belediye yönetmek çok basit bir kıvam almış; her işe vakıf ve anında çözümler üreten biri. Belediye ile birlikte kendisinin yapmış olduğu tüm hizmetlere gazetemizde yer vermeye çalışıyoruz. Biz haber yapmaya tam anlamıyla yetişemedik doğrusu. Kendisi hakkında kocaeli’deki bu kanıya vardığımda espri olarak bulunduğum ortamlarda diyordum ki, “Tahir başkan adaylığı açıklandığında her şeyi bir kenara bırakıp tatile çıksa, seçim propagandası dahi yapmasa seçimden sonra gelse yine de seçimi kazanır” diyordum. Kendisi için garanti olan bir seçim için neden bu kadar çok kendisini yoruyor diye içimden geçiriyordum. Ama sonra şu kanıya vardım ki, bunun iki başlıca sebebi var: Birincisi, Tahir başkan halkı seviyor; onlarla hasbihal etmek, yanlarında olmak hem de ilçe belediyelere destek olmak kendisinin hoşuna gidiyor. Diğer bir sebep ise kendisinin seçimi farkla ve farklı bir oyla kazandığında, sevgili cumhurbaşkanımıza “Davamıza en büyük oyu Kocaeli’den aldık” demeyi hedeflediğini düşünüyorum.

Gebze Belediyesinin Yeni Başkanı

Gebze’de seçim atmosferi oldukça renkli geçiyor. Ancak, belirtmek gerekir ki, Gebze’de mevcut başkan Zinnur Büyükgöz yine yeniden başkanlık koltuğuna oturacaktır. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın aday olduğu genel başkanlık sıfatıyla girdiği seçim yarışında ikinci sırada kalacak ve siyasi olarak ilçe belediyesini kazanamayan biri olarak tarihe geçecektir.

İzmit Belediyesinin Yeni Başkanı

Bu sorunun cevabını sadece İzmit merak etmiyor, Kocaeli hatta ve hatta partilerin genel merkezlerine kadar merak ediliyor. Biliyorsunuz, İzmit için partiler adaylarını itina ile seçti. Kocaeli’nin merkezi güzide şehrimiz İzmit’in yeni dönemde teşkilattan yetişme AK Parti adayı olan Muharrem Tutuş olacaktır. Bu kadar bıçak sırtı diye söylenen ve anketlerin bile birbirine yakın olduğu bir dönemde Muharrem Tutuş demek kolay olmaz, ama emin olun ki AK Parti tek vücut olmuş ve hep birlikte İzmit’te dolaşıp gezmedikleri sokak, çalmadıkları kapı bırakmıyorlar. Çok iyi çalışıyorlar ve bence İzmit’te Muharrem Tutuş rüzgarı artık esti, geri dönüşü de yok. Seçime kadar da aradaki farkı açarak Fatma Kaplan Hürriyeti 2. Sırada bırakıp kuvvetli bir ihtimalle pazartesi günü İzmit’in yeni belediye başkanı  Muharrem Tutuş olur.

Darıca Belediyesinin Yeni Başkanı

Bu ilçemizde herhangi bir değişim olmaz ve Muzaffer Bıyık belediye başkanı olarak görevine devam eder. Ancak Darıca için bu seçimde en büyük sürpriz Yeniden Refah Partisi oldu. Özellikle Darıca’da değişim isteyenlerin umudu ve beklentisi YRP adayı Fatma Kurtuluş’ta birleşti. Ancak, partisinin ve adayın siyasi tanınırlığı daha çok yeni ve az olduğundan, belediye başkanlığı az bir farkla Cumhur İttifakı ve AK Parti adayı Muzaffer Bıyık’ta kalacaktır.

Körfez Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

AK Parti’nin kendi aday adayları içerisinde de bir değişim olmalı mı olmamalı mı diye birçok kez düşündüğü bir ilçemizde Körfez. Ancak bence AK Parti, kendi adına çok doğru bir karar verdi ve Şener Söğüt’ü tekrar aday gösterdi. Sahadan ve anketlerden aldığım bilgilere göre, Şener Söğüt için seçimin en kolay geçeceği ve kendisi için tekrar başkan olacağı bir seçim olacağına inanıyorum.

Gölcük Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

Bu ilçemizde de AK Parti adına en rahat seçim diyebilirim, başkan belli: Ali Yıldırım Sezer. Ancak Gölcük’te değişen ve renkli bir seçim atmosferine sokan bir durum var. Bu durum, diğer adayların meclise kendi partilerini sokmak ve partisinin Gölcük’te ikinci olmasını sağlamak için mücadele etmeleri. Gölcük’te aslında ben şahsen ikinci partinin kim olacağını çok merak ediyordum. Bir taraftan Ahmet Eren YRP’nin yükselişiyle beraber kendi azmiyle Gölcük’te iyi bir potansiyel elde etti. Diğer taraftan İsmail Aynacı reklamlar ve saha çalışmaları ile Gölcük’te göz dolduruyor ve her seçimde ikinci parti olan CHP adayı Özgür Yılmaz, ikinciliği kabul etmiş gibi görünüyor ama bence bu seçimde ikinci olmak CHP için hayal olabilir. Ben şahsen İsmail Aynacı ve Özgür Yılmaz’ın arasından sıyrılarak Ahmet Eren’in ikinci parti olacağına inanıyorum, ama yine de ikinci, üçüncü ve dördüncü kişilerin Gölcük’te kim olacağını tahmin etmek çok zor. Ancak şunu biliyorum ki, ikinci, üçüncü ve dördüncü kişilerin Gölcük’teki oy oranları birbirine çok yakın olacak.

Çayırova Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

Bu ilçemizde de başkanlıkta ve yönetimde pek fazla bir değişiklik olmaz. Kendisi hakkında birçok iddia olmasına rağmen, halkın içine giren ve Kocaeli ilçeleri arasında yönetilmesi en kolay ilçelerimizden olan Çayırova’da, mevcut başkan Bünyamin Çiftçi yeniden belediye başkanı olur ve kendisine en yakın rakibi CHP’nin adayı Muharrem Gökçe olacaktır.

Derince Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

AK Parti’nin mevcut belediye başkanı olan Zeki Aygün, son seçimini çok az bir farkla kazanmıştı; hatta seçim sonucu o kadar kritikti ki sonuçlar birkaç kez değişmişti. Ancak Derince Belediyesi, çok az bir oyla AK Parti’de kalmıştı. Derinceliler, geçen beş yıl içinde yine istedikleri hizmeti görememiş ve halk değişim isteğini belli etmişti. AK Parti, Zeki Aygün’ü tekrar aday göstermekten vazgeçti ve adayını değiştirdi. Yeni adayları İbrahim Şirin oldu. Ancak Şirin’in rakibi, kötü yönetimden bıkmış Derincelilerin varlığından dolayı AK Parti tabanından bile oy alabilecek güçlü bir isim olan Sertif Gökçe oldu. İnanın bana, Sertif Gökçe, kıl payı kaybettiği seçimlerden sonra Derince halkı için vazgeçmemiş oluşu, halkla iç içe olmasının  ve sabretmesinin karşılığı olarak Derince Belediyesi’nin yeni başkanı olacaktır. Tabii ki kendisinin en yakın rakibi İbrahim Şirin olacak ve AK Parti için Derince’de bir dönem kapanmış olacaktır.

Kartepe Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

Geçmiş ve gelecek dönemde en çok yatırım yapılan ve yapılacak ilçemiz sanırım Kartepe. Mevcut başkan ve aday Mustafa Kocaman, Kartepe’de tuttuğuyla halkın memnuniyetini kazanmış durumda, özellikle gençler tarafından seviliyor. Kendisinin tekrar başkanlık koltuğuna oturacağına eminim. Ancak, burada Yeniden Refah Partisi gerçeği var; mevcut aday Berat Kansu’nun da birçok takipçisi ve destekçisi var. Sahada gözlemlediğim kadarıyla, mevcut başkan değişmez lakin Kartepe’de ikinci parti olarak Yeniden Refah Partisi ön planda olacaktır.

Başiskele Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

Başiskele Belediyesi, kurulduğu günden bugüne en renkli ve heyecanlı seçimini yaşıyor. Türkiye genelinde pek çok halkın ve partinin eskiye nazaran daha az seçim havasında olduğu bir dönemde, Başiskele resmen Kocaeli’nin en merak edilen ilçelerinden biri haline geldi.Bu merakın sebepleri arasında, Başiskele’nin kurucu Belediye başkanının bağımsız olarak tekrar aday olmak istemesi, hemen hemen tüm partilerin Başiskele’den aday çıkarması ve Kocaeli’nin en gözde ilçesi olması gibi birçok seçime renk katabilecek unsurlar bulunuyor.

Sevgili okuyucularımıza, yazımı daha fazla uzatmadan ve konuyu saptırmadan şunu belirtmek isterim: En iyi ve en çok araştırmayı Başiskele üzerinde yaptım. Bu vesileyle yanılma ihtimalimin en düşük olduğu yerin burası olduğunu söyleyebilirim. Başiskele’de mevcut başkan Yasin Özlü, yeni ve yeniden Başiskele’nin belediye başkanı olacaktır. Kendisine oy oranı ile çok fazla yakın olamamakla birlikte, onun oyuna en yakın olan kişi bağımsız belediye başkan adayı olan Hüseyin Ayaz’dır.

Karamürsel Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

Bir dönem daha devam etse, artık Karamürsel’in simgesi İsmail Yıldırım olurdu herhalde. Kötü de yönetse, iyi de yönetse adam seçimi kazanıyordu. Ancak bu seçimde AK Parti tamam artık dedi ve İsmail Yıldırım’ın en yakınındaki kişilerden biri olan Mesut Çetinkaya’yı aday olarak gösterdi. İsmail Yıldırım’a yakın bir isim olması hasebiyle Ak Parti’nin gösterdiği yeni belediye başkan adayına İsmail Yıldırım desteğini eksik etmiyor. AK Parti’nin Karamürsel’deki kitlesi İsmail Yıldırım’ın desteğiyle Karamürsel’in yeni belediye başkanı Mesut Çetinkaya olur. Oy oranı ile kendisine burada da en yakın olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ahmet Çalık olacaktır.

Dilovası Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

AK Parti’nin mevcut belediye başkanını tekrar aday göstermediği nadir ilçelerimizden biri olan Dilovası’nda AK Parti yeni bir adayla sahaya çıkıyor: Ramazan Ömeroğlu. İlçesinde kendisinin sempatik ve sevilen bir tavrı var, güven veren  de bir duruşu var ancak Dilovası’nda işler biraz karışık. Konu dağılmaması için çok fazla detaya girmeyeceğim, ancak kırgınlıklar, yorgunluklar ve birçok etken var. Araştırmalarım sonucunda, adayın yeni oluşundan da sebep AK Parti seçmeninin yeni adaya destek vererek zor bir seçimde olsa belediyenin yeni başkanının Ramazan Ömeroğlu olacağına inanıyorum. Yine kendisine en yakın parti CHP’den Yakup Törk olacaktır.

Kandıra Belediyesinin Yeni Belediye Başkan Adayı

İşte geldik Kandıra’ya, kendine has insanı ve toprak zenginlikleriyle şehrimizin tarım ve turizm yerlerinden bir ilçemiz. Kandıra’da seçim artık çantada keklik değil. Kandıra’da mayası yıllar önce atılmış ve mayası tutmuş bir Milli Görüş gerçeği var ve Kandıra’nın içinden bir belediye başkan adayları bulunuyor. Bu ilçemiz içerisinde de seçim sonuçlarını tahmin etmek oldukça güç, en doğru sonucu sandık verecektir, ancak şuna eminim ki seçim Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında geçecektir. Kocaeli’de Yeniden Refah Partisinin ilk aldığı ilçe belediyesi Levent Gödek ile Kandıra olacaktır. Ona en yakın oy oranı olan parti ise AK Parti’nin adayı Erol Ölmez olacaktır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinin seçim sonuçlarını araştırdık ve derledik. Ancak, gaybı sadece Allah bilir. Bu yazı, birilerinin hoşuna gitmesi için veya tam tersi bize bu yazıdan dolayı kızan kişilerin olması için yazılmadı. Zaten kimse kendisine karşı cephe alınmasını istemez. Bu yazı, sahada gözlemlerim ve yaptığım anketlerin sonuçlarına dayanarak kaleme alındı. Taraflı bir yaklaşım sergilemek istesem, çok farklı bir yazı kaleme alabilirdim. (Allah korusun)

Rabbim bizleri kendi çıkarları için haber yapan köşe yazısı yazanlardan eylemesin.

Seçimlerin, kazasız belasız en hayırlı şekilde sonuçlanmasını yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Yorumlar

  1. Hasan dedi ki:

    Bu yazi insanlari yonlendirme amaciyla yazilmis ve kimler tarafindan reklam vs anlasmalar yaptiysaniz onlara yaranmak icin yazilmis tebrikler .

  2. Y.Ergūn dedi ki:

    Tahir başkan halkla içiçe diyorsun.Halkı seviyor diyorsun.Ulaşlı hal değilmi.Ulaşlı bir sefer olsun kendisini Ulaşlıda görmedi.Yoksa Ulaşlı onun haritasında yokmu.Birazda bizi sevse.

  3. Osman Ayvazoğlu dedi ki:

    Kandıra da yanılıyorsun