enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
18°C
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Karabük’te plastik atıklar ekonomiye kazandırılacak

Karabük’te plastik atıklar değerli maddelere ve enerjiye dönüştürülecek. Projenin protokol imza törenine Vali Fuat Gürel (ortada), Belediye Başkanı Rafet Vergili (sağda), Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat (solda) ile BAKKA yetkilileri katıldı.

Karabük’te plastik atıklar ekonomiye kazandırılacak
10.09.2020
A+
A-

Karabük Belediyesinin, sosyal sorumluluk kapsamında hazırladığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) desteklediği proje kapsamında Piroliz Tesisi kurulacak.

Projenin protokol imza törenine Vali Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile  BAKKA yetkilileri katıldı.

Burada konuşan Vergili, projenin Avrupa’nın birçok ülkesinde tercih edildiğini ancak Türkiye’de birkaç özel sektör dışında kullanılmadığını söyledi.

Projeyi Türkiye’de uygulayan ilk belediye olacaklarını anlatan Vergili, “Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde bu tür tesislerde üretilen karbon siyahı, asfalt katık malzemesi olarak kullanılıyor ve asfaltın kalitesini artırıyor. Biz de Karabük’te asfaltın kalitesini artırmak için bu ürünü kullanacağız.” dedi.

Ülke genelinde çıkan plastik atıkların yalnızca yüzde 1’lik bölümünün geri dönüşüme gittiğine işaret eden Vergili, “Plastik atıklar bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de büyük bir problemi. Avrupa’nın birçok ülkesinde kullanılan fakat henüz Türkiye’de birkaç özel sektör dışında kullanılmayan piroliz yöntemiyle plastik atıkların yok edilerek değerli maddelere hatta enerjiye dönüştürme olayını Karabük’ten başlatarak bütün ülkeye yaygınlaştırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Vergili, plastik atıklardan yakıt elde edilen ve aynı zamanda plastik atığı bertaraf eden piroliz tesislerinin Avrupa’nın birçok gelişmiş ülkesinde ve Çin ile Japonya’da mevcut olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de Erzincan ve Kayseri’de özel sektörün kar amaçlı kurduğu iki tesis var. Ancak Türkiye’nin hiçbir belediyesinde böyle bir tesis yok. Karabük Belediyesi sosyal sorumluluk kapsamında böyle bir tesise sahip olan ilk belediye olacak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.