enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
26°C
Kocaeli
26°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Kafeciler tek ses oldu: Batıyoruz!

Kafeciler tek ses oldu: Batıyoruz!
13.06.2020
A+
A-



Nargile yasağı getirilen kafeciler birleşerek seslerini duyurmak için aralarında yaptıkları toplantıyla Yedi Kıtada Haber'e açıklamada bulundular.

 

– 2.5 Ay kapalı kaldık sağlık herşeyden önemli dedik

 

2.5 ay boyunca kapalı kaldık hiç sesimizi çıkartmadık sağlık herşeyden önemlidir diye fakat hergün açılacağımız günü heyecanla bekledik , fakat cafeyi açtığımız zaman hiç beklemediğimiz kısıtlamarla karşılaştık , en can alıcısı nargile satış yasağı oldu.

 

Cafelerin 80 i nargileden iş yapıyor , nargile olmadığı zaman kesinlikle ciro yapamıyor , misal normal zamanda 10 personel çalıştırıyorsak şuanda 2 personel anca çalıştırabiliyoruz.

 

– Borçlarımızı ödeyemiyoruz geriye düşüyoruz

 

Çekler , senetler , toptancılar , dükkan kiraları vs.vs zaten bunlar 2.5 ay sürecinde birikmişti şuanda da kesinlikle bunların hiçbirini ödeyemiyoruz dahada geriye düşüyoruz , böyle devam ederse daha da fazla dayanamayacağız.

 

Tabikide sağlık herşeyden önemli fakat bunun bir sürü çözümü var kökten yasak etmek değilde kısıtlamalı şekilde çözümler getirilebilir.

 

bunlardan bazıları ; kullan at marpuçlar kullanılabilir , 100 ü açık alanda içilme zorunluluğu olabilir , şişe temizliklerine çok dikkat edilinebilir , hatta ve hatta her müşteriye ayrı ayrı nargile şişesi temin etmeye bile razı oluruz. Bütün bu dediklerimiz sıkı denetimle denetlendiğinde ve bütün cafeler bunlara riayet ettiğinde bulaşıcı hiçbir risk taşımaz .

 

Söylenen bazı söylemlere göre duman yoluyla bulaşılabilir deniliyor öyleyse sahillere gidin kontrol edin herkes kendi nargilesini getirip kalabalık ortamlarda hiçbir kısıtlama söz konusu olmadan nargilesini içebiliyor.

 

Cafelerde nargile serbest olsa, denetimli ve kısıtlamalı bir şekilde, riski minumum seviyeye indirerek, dışarıya göre cafelerde kontrollü şekilde içilmesi çok daha makul olabilir.

 

Biz cafeciler olarak bu durum dan çok müzdaribiz. Devletimizin bizi göz ardı etmiyeceğine inanıyoruz.Ülke olarak geçtiğimiz bu sıkıntılı süreçten biz cafeciler olarak ayakta durabilmemizin yollarından biride bu kısıtlamanın kalkmasıdır.

 

Ülke olarak hep birlikte sıkıntılı bir dönemde olduğumuz bu günleri atlatmak ümidiyle sağlıcakla kalın.






Tarih: 2020-06-13 18:35:50

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.