enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
17°C
Kocaeli
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C

İmam ile dernek başkanı arasında tartışma çıktı

Adana’da bir imam ile caminin dernek başkanı arasında ağaç kesme tartışması yaşandı. Dernek başkanı ‘budama yapıyorum’ diyerek kendisini savunurken, imam ise dernek başkanının 14 ağacı keyfi olarak kestiğini iddia etti.

İmam ile dernek başkanı arasında tartışma çıktı
29.11.2023
A+
A-

İmam ile dernek başkanı arasında ‘ağaç kesme’ tartışması .
Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Beyceli Mahallesi Süleyman Ünal Camisi’ne imam olarak atanan Halit Kerimoğlu (53), devlet desteğiyle 5 dönümlük araziye yüzlerce fidan dikti. İddiaya göre, Süleyman Ünal Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Necati İçen ise 2 hafta önce budama yaptığı gerekçesiyle 14 ağacı kesti. Durumu fark eden imam Kerimoğlu, polise ve Sarıçam İlçe Müftülüğüne durumu bildirdi. Olay yerine gelen ekipler tutanak tuttu. İmam ve dernek başkanı arasında yaşanan gerilim sürerken, taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Çınar ve begonviller çöpteydi

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Süleyman Ünal Camisi İmamı Halit Kerimoğlu, dernek başkanının keyfi olarak ağaçları kestiğini öne sürerek, “Camimizi rengarenk yapmak için uğraştık. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kampanya düzenledik. Camimizin bahçesi rengarenk olmuştu. İçinde de gölge yapacak 3 tane çınar ağacımız, begonvillerimiz vardı. Bunların tamamını kesilmiş, çöpe atılmış halde gördüm. Bunları kesmekle camiyi temizlediklerini öne sürüyorlar” diye konuştu.

İnsanlara zarar veriyordu

Süleyman Ünal Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Necati İçen ise, budama yaptığını söyledi. İçen, “Bu budamaları her sene yaparız. Geçen senenin yığınları da orada duruyor. Ben bu caminin yaptırma, yaşatma ve güzelleştirme derneği başkanıyım. Eğer burada bir ağaç yapıya zarar veriyorsa onu kaldırmak zorundayım. Burası parkeli bir yer. Burası ağaçlandırma yeri değil. Çünkü bu ağaçlar ileride yapıya zarar verecek. Begonviller ise dışarı sarkıp insanlara zarar veriyordu. O begonvilleri de bu nedenle söktük” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.