enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Hüseyin Ayaz Ayaz’da Bırakacak!

Hüseyin Ayaz Ayaz’da Bırakacak!
10.02.2024
A+
A-

Ve beklenen oldu… 7 yıldızlı kentin kurucu Başkanı ve mimarı Hüseyin Ayaz, Başiskele’de kaldığımız yerden devam sloganıyla yeniden aday oldu.

Geçtiğimiz günlerde Hüseyin Ayaz, yapmış olduğu basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı. Basının da buna ilgisi büyüktü çünkü Hüseyin Ayaz, sırf adı duyulsun reklam olsun diye aday olacak bir isim değildi; Başiskele değil, tüm Kocaeli halkı bunu böyle bilir.

Bana sorarsanız, Kocaeli ilçelerinde bağımsız seçimlere girerek kazanabilme potansiyeli olan kim var diye, sayabileceğimiz 2,3 ismin başında da ilk sırada Hüseyin Ayaz gelir.

Başiskele Belediyesi’nde bir takım ziyaretler yaptığım esnada mevcut başkan Yasin Özlü’nün aday olmak isteyen olsun önemli değil, kim bağımsız aday olmuşda kazanmış; “Cumhurbaşkanımız olmasa ben bağımsız girsem %5 bile oy alamam” dediği esnada kendisine, “Yasin başkanım, Hüseyin Ayaz sıradan bir bağımsız belediye başkanı değil. Şu an çalıştığın ekip, oturduğun makam odasına kadar emeği olan Başiskele’yi turist çeker gibi yatırımcı çeken, 7 yıldızlı ilçe yaparak zamanında sınırlarına kadar büyütmüş biriydi.”

Son olarak, belki haklısın kendisinin bağımsız olarak kazanması zor, ama şunu da unutmamak lazım ki Hüseyin Ayaz seçimi etkileyecek bir isim olacaktır.

En basit bir örnek vermek gerekirse, Başiskele’de şu an iyi oy alabilecek meclise birkaç isim koyabilecek iddialı 2,3 parti var. Bunların başında AK Parti geliyor, sonrasında Saadet ve Yeniden Refah Partisi var. Geçtiğimiz seçimden de yola çıkarsak, AK Parti %52 alırken Saadet Partisi %35 almıştı. Şimdi bir de bunların yanına Yeniden Refah eklenirse, Yeniden Refah %10, AK Parti’den oy alsa %5’te Saadet’ten oy aldığını farz edelim.

Gelin şimdi Hüseyin Ayaz’a geçelim. Kendisinin, ben en az Başiskele’den bağımsız girdiği halde %10 ila %15 bandında bir oy alacağını ön görüyorum ve bu oyların tamamına yakınını AK Parti seçmeninden alacağını düşünüyorum.

Hal böyleyken, Yasin Başkanım, sakın kendiniz tek başınıza girdiğinizde alacağınız %5’lik oyla karıştırmayın Hüseyin Ayaz’ın oylarını. Ve kardeş tavsiyesi olarak bilin ki, partinizin unutturmaya çalıştığı Hüseyin Ayaz’ı Başiskele halkı unutmadı. Ve şunu da unutmamalı ki her zaman halkın ve hakkın dediği olur.

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    gönüllerin başkanı kim seçmenin gönlüne girelse secimi o alır o üzden HÜSEYİN BASAKANI KÜCÜMSEMEYİN 31 MART AKSAMI TEKRA SAHİBİN YENİDEN EMANET EDECEKTİR AZİZMİLLET