enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Hep Sabrettim

Refah Partisi’nin önceki dönem Başiskele İlçe Başkanları ve yönetiminden bazı kişiler partisinden istifa ederek toplu bir şekilde AK Parti’ye geçtiklerini geçtiğimiz günlerde bilirmiştik .

Hep Sabrettim
22.03.2024
A+
A-

AK Parti’ye geçen isimler arasında Tevfik Civelek, Serkan Ege, Muhammed Kahraman, Hamza Bağraç, Akif Köklükaya ve Ahmet Yavuz bulunuyor.

Geçiş süreci ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili olarak Yedi Kıtada Haber’i ziyaret eden Tevfik Civelek, siyasi hayatı boyunca en zor günlerini Yeniden Refah Partisi’nde geçirdiğini ifade etti.

Hep Sabrettim


Ak Parti’ye geçişimin en büyük sebebi, 2018’de kurulan partimizde yaşadığımız iç muhalefetin artmasıydı. O dönemde Başiskele ilçesinin kurucuları arasında yer aldım. 2018’den bu yana parti içindeki muhalefet o kadar arttı ki, sabrımın taşacağı ve midemi bulandıracağı bir noktaya geldi. Ancak hep düzeleceğine inanarak sabrettim.

Mehmet Öner’den ilçe başkanlığı görevini devraldıktan sonra, bana ve yönetimime yapmadığı tehdit kalmadı.

Parti malzemelerini, eşyalarını ve hatta otobüsünü bile sattı. İlçeyi baştan kurduk ve ben ilçe başkanı olduğumda 163 üye vardı, görevi bıraktığımda ise yaklaşık 3.000 üyeyle partiyi devrettim.

Bu süreçte tüm bu zorluklarla mücadele ederken, bir de il başkanı değişti ve Başiskele ilçe başkanlığından kovulan Mehmet Öner’i il başkan yardımcısı yaptılar. Kendisiyle bir hafta kadar çalışabildim, ancak daha sonra kendisi ile çalışamayacağımı anlayarak görevi başka bir arkadaşa devrettim. Sonrasında zaten o arkadaşda çalışamadı ve şu anda benimle birlikte Ak Parti’de siyaset yapmaya karar verdi.

Ak Parti’den Başka Bir Partiye Geçemezdim

“Evet, Ak Parti’den teklif geldi ancak aslında sadece Ak Parti değil, diğer partilerden de teklifler aldım. Ancak, eğer Refah Partisi’ni bırakıyorsam, teklif gelsin gelmesin gideceğim tek yerin Ak Parti olduğunu biliyordum.

Çünkü bir tarafta Erbakan Hocamızın oğlu, diğer tarafta ise Erbakan Hocamızın güvendiği ve yanında yetişmiş olan şu anki Cumhurbaşkanımız bulunuyordu.

Ayrıca, genel seçimler gibi bu seçimlerde de Cumhur İttifakı’nı desteklemiş olsaydık, Yasin Özlü Başkanımızın yanında olmuş olacaktık ve ben yine istifa etmeyecektim. Ancak şu anda oyları bölen bir partinin içinde olmak istemedim.

Basamak olarak kullanıldım

Partinin ilk kuruluş aşamasında Mehmet Öner’in beni basamak olarak kullanmasını özetlemek istiyorum. Yeniden Refah Partisi’nin seçime giremediği 2019 yerel seçimlerinde, Mehmet Öner’in yönetimindeydim ve bana şu ifadeyi kullandı: ‘Sen kalabalık bir aileden geliyorsun, Ak Partililerin arasına gir, oradan meclis üyesi ol ve seçilince Başiskele’de Yeniden Refah Partisi’nin mecliste temsilcisi olursun dedi. Ancak asıl amacı, o veya partisi değildi, genel merkeze ve il başkanlığına dediğini yapmam durumunda benim hakkımda olumsuz bir imaj oluşturarak ilerideki süreçlerde benim önümü kapatmaktı. Tabii ki, biz böyle bir oyuna gelmedik.

Mehmet Aşıla Çorum’a Gitti

Kocaeli’den çıkan vekil adayına verdiğim en büyük desteğe rağmen, beni hayal kırıklığına uğrattı. Kocaeli halkı zaten ithal bir aday istemiyordu, ancak biz yine de çok çalışarak onu burada sevdirmeye çabaladık. Ancak seçildikten hemen sonra Çorum’a gitti. Kocaeli halkının ithal bir aday noktasında haklı olduğunu kabul ediyor ve aldandığım için onlardan helallik istiyorum.

Başiskele’de YRP 4. Parti Olabilir

Başiskele’nin tabanı Milli Görüşçü olduğuna hemfikiriz ve partide olduğum dönemde iyi bir sinerji yakalayarak seçimi kazandırabilecek meclis üyelerini partiye kazandırdık.

Belediye ve ilçe başkanımın beni 1. sıraya layık görmesine rağmen, ben 3. sırada olmayı tercih ettim. Sebahattin Köklükaya’nın seçime daha çok odaklanabilmesi ve kalabalık bir aileden gelmesi nedeniyle onu 1. sıraya yazdırdım. 2. sırada ise Recep Balcı Bey’i tercih ettim çünkü onları partimizde onurlandırmak istedim ve maddi anlamda da Uğur Başkan’ın işini kolaylaştırabilirdi. Sonra, il başkanlığımız Başiskele’de seçimin kazanılmaması için meclis üyelerini dağıttılar. Yaşan bu hadiselerin sebebi nedir bilmiyorum ancak Uğur Yüksel’in genel merkeze verdiği sözleri tutmamasının bu durumlarda etkili olduğunu tahmin ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.