enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,7406
ALTIN
2.435,04
BIST
10.048,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Havalar ısındı bisiklet bakımları hızlandı

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının artmasıyla bisikletlerini çıkaran vatandaşlar bakımlarını yaptırmak için tamircilerin yolunu tuttu.

Havalar ısındı bisiklet bakımları hızlandı
26.04.2022
A+
A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bisikletler bodrum, depo gibi alanlardan çıkarılmaya başlandı

Yağışların ve havaların soğuk olduğu dönemde kullanımına ara verilen bisikletleri, doğru muhafaza edemeyen vatandaşlar, tamircilerin yolunu tuttu. Öte yandan sıfır bisiklet fiyatlarının da yükselmesi üzerine bakıma daha fazla önem veren kullanıcılar, tamircilerin iş yükünü arttırdı.

“Ne kadar doğru muhafaza edilirse, yaz geldiğinde bakımları o kadar az masraflı oluyor”

Uzun süre depoda bekleyen bisikletlerin kullanılmadan önce mutlaka bakımının yapılması gerektiğini belirten bisiklet tamircisi Sinan Deliormanlı, havaların ısınmasıyla birlikte işlerinin arttığını söyledi.

Bisikletlerin doğu yerde muhafaza edilmesinin önemini vurgulayan Deliormanlı, “Pandemiden dolayı 2 senedir ilkbaharı evde karşılayan insanlar kısıtlamanın olmayışı ve güneşin yüzünü göstermesiyle soluğu park bahçe gibi açık alanlarda aldı. Toplu taşıma kullanmayı tercih etmeyenler için bisiklet kiralama hizmeti vermemiz bu dönemde güzel bir seçenek oldu herkese. Bu mevsimde işlerimiz çok yoğun oluyor. Uzun süre depoda kalmış bisikletlerin yağ ve lastik bakımlarını yapıyoruz.

Vatandaşlar kış aylarında bisikletlerini ne kadar doğru muhafaza ederse, yaz geldiğinde bakımları o kadar az masraflı olur. Sıfır bisiklet fiyatlarındaki artıştan dolayı insanlar ellerindeki bisikletleri tamir ettirip daha uzun süre kullanmayı hedefliyorlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.