enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2432
EURO
34,8038
ALTIN
2.438,88
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
15°C
Kocaeli
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C

HAKEV Gölcük temsilciliği yapmış olduğu çalışmaları anlattı

Hakev Gölcük temsilciliği düzenlemiş olduğu basın toplantısı aracıyla yapmış ve yapmayı planladığı çalışmalarını anlattı.

HAKEV Gölcük temsilciliği yapmış olduğu çalışmaları anlattı
18.01.2022
A+
A-

HAKEV Gölcük ilçe temsilcisi Burhanettin Çalgan Vakıfları hakkında bilgi verdi

 

HAKEV,  mağdur ve mazlumların kimsesidir

“Milletimizin, insanımızın, özellikle gençlerimizin eğitim seviyesinin yükseltilmesine, ahlaki, sanatsal, tarihi, milli ve kültürel değerler yönünden gelişmesine ve bu değerleri yaşatmasına yardımcı olmak. Başta sağlık, ekonomik ve hukuksal bakımdan olmak üzere, çeşitli sebeplerden dolayı sıkıntı içerisinde bulunan insanımızın problemlerini çözmek ve bu amaçla girişim ve faaliyette bulunarak kendilerine her türlü maddi ve manevi yardımı yapmayı amaçlıyoruz. Biz kimsesizlerin kimsesi HAKEV’iz. Yardıma muhtaç insanların dinine, diline, ırkına, ideolojisine bakmaksızın nezaket, incelik ve titizlikle yardım etmeye çalışıyoruz. HAKEV, sokakta kalmışa ev, yetime sığınak, çaresize çare, darda kalan ve kime gideyim diyen mağdur ve mazlumların kimsesidir. Yunus’un deyimiyle ‘Hakkın evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik’” dedi.

 

HAKEV olarak çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz

İlçemizde yaptıkları çalışmalardan bahseden Çalgan, “İlçemizde, kurulduğumuz günden bu yana geçen 9 aylık süre zarfında toplam 180 bin Türk Lirası değerinde nakdi yardım, 130 bin Türk Lirası değerinde de ayni yardımlarda bulunduk. Ayni yardımlarımız kapsamında 300 gıda kolisi, 55 yetim çocuk giydirme, 50 aileye yetim iftarı, 45 çocuğa kırtasiye yardımı, tıbbi yardımlar, yetim çoraplara çorap, bot, mont, eldiven ve bere gibi giyecekler verdik. Adak, akika ve şükür kurbanları yönünde yardımlarda da oldu. İkinci el ev eşyası ve kıyafetlerle birlikte beyaz eşya, kurban eti ve çocuklara oyuncaklar verildi. Bundan sonraki dönemde de HAKEV Gölcük Temsilciliği olarak çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz” dedi.

 

“Yardım dernek ve vakıflar koordineli çalışmalı”

Başkan Burhanetti Çalgan Son olarak ilçemizde bulunana yardım dernekleri ve vakıflarının birbirleriyle koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade ederek, “ 9 Ay önce faaliyete geçmiş olan bir vakıf olarak şöyle bir durum ile karşılaştık.

Bazı ihtiyaç sahibi ailelerimiz farklı vakıf ve derneklerden ayrı ayrı yardım alırken bazı ailelerimize hiç yardım yapılmıyor bile. Biz bu durumu düzeltmek adına ilçemizde bulunan yardım dernek ve vakıflarının bir sekretarya ile bir araya gelmesini ve yapılacak olan sistem ile vakıfların ve derneklerin hangi ailelere yardım yaptığını diğer vakıf ve derneklerin görebileceği bir sistemin oluşturulması için öncülük yapmayı planlıyoruz. Bu sayede ilçemizde ki tüm ihtiyaç sahibi ailelere eşit miktarda yardım yapılır ve haksızlık yapılmamış olur. Bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Burhanettin Çalgan ve yönetimi günün anlam ve önemine binaen çekilen fotoğraf ile toplantıyı bitirdi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.