enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4452
EURO
34,7479
ALTIN
2.423,99
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
17°C
Kocaeli
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? GTA 6 Çıktı mı?

Merakla beklenen GTA 6 Çıktı mı? GTA 6 Ne zaman çıkacak? bir döneme damgasını vurmuş ve yeni çıkardığı oyun…

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? GTA 6 Çıktı mı?
02.12.2022
A+
A-

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? GTA 6 Çıktı mı?

GTA 6 Çıktı mı? GTA 6 Ne zaman çıkacak?

GTA, bir döneme damgasını vurmuş ve yeni çıkardığı oyun serileriyle birlikte halen günlük milyonlarca çevrimiçi oyuncuya sahip oyunlardan biridir. Rockstar Games tarafından 1997 yılında pek de büyük umutlara sahip olunmadan piyasaya sürülen ilk GTA oyunu oldukça büyük bir etki yaratmıştır. Bilindiği üzere ilk GTA oyununun PS1, Windows ve MS-DOS platformlarında oynanması mümkündü. Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir oyun olması sebebiyle insanlar arasında oldukça büyük bir popülariteye olabilecek en kısa sürede ulaştı.

Günümüzde halen yeni oyunlar çıkarmaya devam eden Rockstar, sıklıkla GTA 6 ne zaman çıkacak? GTA 6 Çıktı mı? sorusu almaktaydı. Ta ki sosyal medya üzerinden GTA 6’ya ilişkin fotoğrafların sızdırıldığı güne kadar. Geçtiğimiz aylarda başta Twitter olmak üzere pek çok sosyal medya platformunda Rockstar Games tarafından yapımının neredeyse tamamlandığı GTA 6’ya ilişkin bazı fotoğraflar yayıldı. Bu fotoğraflar olabilecek en kısa sürede silinmiş olsa dahi pek çok kişi tarafından görüldü. Bu nedenle bir açıklama yapmak durumunda kalan Rockstar Games ise GTA 6’nın yüksek ihtimalle 2023 ya da 2024 yılında piyasaya sürüleceğini belirtti.

 

GTA Hangi Oyun Motoruyla Yapılıyor?

Video oyunların birtakım oyun motorları aracılığıyla çalıştırıldığı bilinmektedir. Bu nedenle son 20 yıla damgasını vurmuş GTA hangi oyun motoruyla yapılıyor sorusu oldukça sık yöneltilmektedir. GTA oyununun RAGE oyun motoru kullanılarak yapıldığı yakın bir zamanda Rockstar Games tarafından açıklanmıştır. Bu kapsamda birkaç yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen GTA 6 da RAGE 9 grafik motoru kullanılarak yapılmaktadır. Grafik motorları ya da bir diğer adıyla oyun motorları oyunların mekaniğinin gerçeğe en yakın olmasını sağlayan etkenlerden biridir. Oyun motorunun geliştirilmesi bir oyundan alınabilecek zevki de doğru orantılı bir şekilde etkilemektedir. Bu nedenle oyun firmaları da oyun motorları konusunda AR-GE çalışmaları yürütmeye özen göstermektedir. GTA’nın yapımcısı Rockstar Games 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyor. Bu süre içerisinde pek çok oyun motorunu deneyen ve en nihayetinde kendi oyun motorunu yapmaya karar veren Rockstar, RAGE adı verilen oyun motoruyla GTA serisini baştan yaratmaya devam ediyor.

 

En Popüler GTA Oyunu

Toplamda 16 oyunla piyasaya sürülmüş olan GTA serisi, yalnızca tek bir oyunuyla anımsanmaya devam ediyor. Bu oyun en popüler GTA oyunu olarak da görülen Grand Theft Auto: San Andreas. 2004 yılında piyasaya sürülen ve çıktığı gün itibarıyla dünyanın en çok oynanan ve satın alınan oyunları arasında yer alan San Andreas aynı zamanda birçok ödüle de sahiptir. Rockstar Games tarafından bir başyapıt olarak adlandırılan bu oyunun telefon versiyonları dahi vardır. iOS ve Android işletim sistemi tabanlı cihazlar üzerinden GTA San Andreas oynamak mümkündür. Son yılların en çok hasılat yapan ve milyonlarca çevrimiçi oyuncu sayısına sahip olan oyunu GTA 5’te dahi mobil destek sunulmamaktadır.

En popüler GTA oyunu olmasıyla bilinen San Andreas CJ kısaltmasıyla da bilinen Carl Johnson’ın başından geçen bir öyküyü ele almaktadır. Oyuncuların oyunu Carl Johnson olarak oynadığı GTA San Andreas ile birlikte Rockstar Games toplamda 9 ödül almıştır. 2004 yılına göre bir rekor niteliği taşıyan 9 ödülle birlikte GTA San Andreas tüm dünyayı etkisi altına alan bir oyun haline gelmiştir. Böylece 7’den 70’e insanlar tarafından da sıklıkla tercih edilmeye başlamıştır. En popüler GTA oyunu olan GTA San Andreas’in üzerinden neredeyse 20 yıl dahi geçse popülaritesini kaybetmediği görülmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.