enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C

Genç Osmanlılar Ve Genç Müslümanlar

12.05.2022
A+
A-

Bu hafta ki yazımızda iki gençlik teşkilatından bahsedeceğiz. Genç Osmanlıları hepimiz biliriz. Fakat Genç Müslümanları çoğumuz bilmeyiz.

İki teşkilatı da kuranlar gençlerdir. Bir tanesinin kurucuları liseli gençler, diğerinin kurucuları da 18 ile,22’ yaş arası gençlerdir.

Genç Osmanlılar bilindiği gibi İstanbul da üç genç tarafından kurulmuş, ülkenin yönetimini değiştirip batılı sistemlerin benzeri bir sistem kurmak ve Batı’nın Prensiplerini hayatlarına ve toplumun hayatına taşımak peşindeler.

Genç Müslümanlar, Bosna da liseli gençler tarafından kurulmuş, Batılı sistemlerin olumsuzluklarından Boşnak Müslümanları korumak ve Avrupa’nın ortasında İslam Prensiplerini hayatlarına ve toplumun hayatına taşıyarak dinlerini yaşamak azmindedirler.

Şimdi gayelerini gerçekleştirmek için yola çıkan bu gençlerin hedeflerine varmak için kendilerine rehber edindiği kişiler ve kurumları hatırlayalım.

Seniha Moralı, Osmanlıların kurucularından Ayetullah Efendi ile ilgili yazdığı eserde verdiği bilgilere göre; Genç Osmanlılar, Altı kişi ile Belgrat ormanlarında bir toplantı yaparlar.

Kuruculardan en genci Ayetullah efendidir. Çok gençtiler, Ayetullah Bey 19 yaşını henüz doldurmamıştı. Kimi arabaya, kimi ata binerek Belgrad ormanına giderler. Ayetullah Bey, kendi kitaplığından Lehlilerin (Polonya) Gizli Teşkilâtı Nizamnamesi ile İtalyanların Carbonari Cemiyeti’nin nizamnamesini getirmişti. Çalışmalarında Örnek aldıkları teşkilat bir mason teşkilatıdır.

Genç Müslümanların hedeflerine varmak için izleyecekleri yolda ki, kaynaklarını şu şekilde açıklamışlardır:

Ömer Behman’ın yazdığı, Genç Müslümanlar isimli eserde, Genç Müslümanların hareket metodu şu şekilde ifade edilmiştir: “Kur’an’ın Tüm şartlarına uyacağımıza, İslam Prensiplerini hayatımıza ve toplumun hayatına taşıyacağımıza, İslam’ı olmayan her şeyle uzlaşmaksızın mücadele edeceğimize,   her şeye kadir olan Allah adına söz veriyoruz.” Genç Müslümanların rehberi de Kur’an’dır.

İki teşkilatın hedefine bakalım: Yeni Osmanlılar ve İlk Jöntürkler, V. Murad’ın kayıtlı olduğu “Ermeni SER” locasına kayıtlı bulunmaktadırlar. Bu kişiler yaşadıkları sürece sürekli darbelerin içerisinde olmuşlar ve masonların Osmanlı devleti üzerindeki olumsuz hedeflerine ulaşmalarında bilerek, ya da bilmeyerek yardımcı olmuşlardır.

Hedefleri: “Osmanlı İmparatorluğu’nun devam edip giden felâketlerine çare bulmak ve inhitatın (çöküşün) önünü almak ümidiyle bir an evvel meşrutiyeti tesis etmek hülyasına kapılan Ayetullah Bey ile üç genç arkadaşı, Haziran 1865’de bir Pazar günü gizli bir cemiyet kurdular. Hâlbuki Âli ve Fuat paşalar, Batı devletlerinin müesseselerini yavaş yavaş almak fikrindeydiler. Gençler, cemiyetlerine «İttifak-ı Hamiyet» adını verdi. Bu isim sonradan «Yeni Osmanlılar Cemiyeti» diye değiştirilecektir.

Bir jöntürk yemini: “: “Sultan Abdülhamid-i Sani’nin idare-i keyfiye ve müstebidesi devam ettikçe, Kanun-i Esasiye-i Osmaniyenin ahkâm-ı mevkii icraya vaz olunmadıkça HÜKÛMET-İ OSMANİYEYE ARZ VE DEHALET (katılma) VE HİZMET ETMİYECEĞİME… Din ve namusum üzerine yemin ederim.”

Bir Yahudi gençlik teşkilatı olan “Betar” (1933’de Türkiye de kurulmuş, gayeleri İsrail devletini kurmaktır) Marşlarında şöyle diyorlar: “Yahudi sefalette dahi prens oğludur/ Eğer köle veya dilenci olsa/  O kral oğlu doğmuş/ Davud’un tacıyla taçlandırılmış/ Aydınlıkta veya karanlıkta/ O Taci hatırla.”

Betarın İnancı şuydu: “ Betar gençliği, Yahudi Milletinin tekrar ihya olmasının ancak eski Yahudi örf, adet ve geleneklerinin esas temellerinin yeniden yaşatılmasına dayandığına inanır.”

Yahudi gençleri tarihlerinden ilham alırken,geleneklerini yaşatarak yükseleceklerine inanırken bizimkiler de, geçmişi unutup, Masonların peşine takılmışlardır.

Osmanlı devletinin son döneminde iddialı bir şekilde iktidara gelen Genç Osmanlıların olgunlaşmış hali olan İttihat ve Terakki Cemiyeti üyelerinden Rahmi Bey, Le Tempsgazetesine bir beyanat verir: “Siyasi programımızı soruyorsunuz! Böyle bir programımız yoktur. Bugüne gelinceye kadar yıkmak için uğraştık..” Evet… Bu beyanat da bu zihniyetin ne olduğunu itiraf ediyor… Bu zihniyetin varlık sebebi, yapmak değil, yıkmaktır… Bu zihniyet her zaman şaraba evet demiş, üzüme hayır!

Genç Müslümanların Hedefleri nelerdi:

İlk hedefleri, genç insanları İslam ruhunda eğitmek, ikincisi de, bu insanları dinine ve halkına zarar verecek her şeyle mücadeleyi öğretmek. Onlara göre, İslam ahlak prensiplerine dönmek gerekir. İslam sadece bir din değildir, bir sistemdir;  o yüzden ilk hedef olarak onu bütün olarak benimsetmek gerekir.

Genç Müslümanlar, Dinine ve halkına zarar verecek her şeyle mücadeleyi esas alırken, Genç Osmanlılar, devletine hizmet etmeyeceğine ve her türlü yıkımı yapacağına yemin etmektedir.

Genç Müslümanlar batı kaynaklı, Komünizm ve Faşizm idaresine ideolojisine, daha doğrusu uygulanan toplumsal ideolojilere karşıydı. En büyük direnci ateizme ve bu projeyi üretenlere karşıydı.

Neticeyi kelam; Genç Osmanlıların değişim hedefi dünyanın en büyük devletlerinden birisi olan Osmanlı devletini yıkmıştı. Genç Müslümanlar değişim hedefleri sonucunda, Avrupa’nın ortasında ve Balkanlar da İslam’ın ve Müslümanların varlığı koruna bilmiştir.Betar” ve diğer Yahudi Gençlik teşkilatlarının çalışmaları neticesinde de, İsrail Devleti kurulmuştur.

Not: konuya ilgi duyanlar Genç Osmanlılarla ilgili olarak, Seniha Moralının yazdığı Ayetullah Bey ve Yeni Osmanlılar Cemiyeti isimli eseri ile,

Ömer Behmen’in yazdığı, “Genç Müslümanlar 1939-2005”.

Rifat N. Balı’nınBetar Türkiye Bir Siyonist Gençlik Hareketinin Hikâyesi. 1933-1971adlı eserlere baka bilirler.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.