enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2417
EURO
34,7767
ALTIN
2.410,98
BIST
10.276,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
24°C
Kocaeli
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Faiz Haramdır

Faiz Haramdır
03.01.2024
A+
A-

Kıymetli Dostlar,

Yedi Kıtada Haber’deki ilk yazımıza günümüzün en büyük sorunu olan faiz mevzusundan bahsetmek istiyorum.

Müslüman büyük bir imtihan içerisinde
Nedir o? Faiz belası

Bugün özel bankaların aylık 1 milyon TL’ye 45.000 TL ile 55.000 TL arası faiz geliri sağladığını biliyoruz. Yani bu rakam, 10 milyon Lirası olan biri için aylık 500.000 TL civarında bir gelir demektir. Böylesi bir ortamda, parasını mevduata yani faize koymadan helalinden kazanmak için üretim yapan, ticaret yapan ve yatırım yapan herkesi destekliyor ve gönülden tebrik ediyorum. Faiz gibi kolay bir kazancın büyük bir getirisinin olduğu böyle bir dönemde, işçi sıkıntısını ve alışveriş riskini göze alarak hayatından ve konforundan fedakârlık etmiş, ahiret kaygısı taşıyan insanlarımızdan Allah razı olsun.

Emin olun, verdikleri bu direniş ve mücadele “cihat” kadar kutsal ve değerlidir. Çünkü Bakara Suresinin 275. Ayetinde de buyurulduğu üzere: “Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: ‘Alım-satım da ancak faiz gibidir’ demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır.” Dolayısıyla faiz kesinlikle haram kılınmış, bu beladan kaçınmamızı Cenabı Allah emretmiştir.

İnsanlar, faiz gibi bir belanın yalancı ve sahte konfor tuzağına birer birer düşüyorlar. Bugünler, gerçek üreten ve ülkesini sevenlerin büyük bir imtihan verdiği günlerdir. Öyle masa başından tuşlara basarak klavye kahramanlığı yapmak değil, gerçek cihat işte bugün içerisinde bulunduğumuz gündür. Belki de böylesine paranın enflasyon karşısında eridiği ve değerini kaybettiği bir dönemde bankaya götürüp parasını yatırmayanlar için “akılsız” diyenler de çıkacaktır.

Unutmayın ki bu ülkenin tek kurtuluş yolu üretimdir. İnananlar olarak bizim Allah’a verilmiş bir sözümüz var. Allah bizi vaadinden dönenlerden eylemesin. Helalinden kazanmak için çıktığımız bu yolda bizim enerjimizi daim ve kaim kılsın.

Yorumlar

  1. Onur dedi ki:

    Ağzına sağlık Enverim

  2. Büşra dedi ki:

    Amin Bundan daha güzel açıklama olamazdı

    1. Tahir Tarık dedi ki:

      Allah razı olsun. Güzel yazı. Kısa. Öz. Net.

  3. Ertan Taşkın dedi ki:

    Kalemine sağlık kardeşim. Faiz belasından üretim yaparak daha çok para kazanacaklarına insanların inanması lazım her kes özellikle yeni jenerasyon kolay para kazanma derdinde bu bilinci veremez isek vay halimize

  4. 414141 dedi ki:

    Faiz, kötü yönetimin faturasıdır. Ve dünyayı güzelleştirmek için bir araçtır. Faiz; demokrasinin, adaletin, doğru eğitim politikaları ve doğru yönetimin gerçekleştirilmesi için köşede bekleyen bir bedeldir. Bu bedeli ödeyen ülkelere baktığınıza saydığım olguları içselleştirememiş ülkeler olduğunu görürüz.

    Ayrıca enflasyonist ülkelerde yerli parayla verdiğin borcun geri alımında talep etmediğin faiz, borçlunun kazandığı bir faize dönüşür. Sen faiz geliri elde etmesinde,faizi parayı senden borç alan kazanır. Bu da parasını(malını ) kullandırana zulümdür.

  5. Yavuz Y dedi ki:

    Hocam emeğine sağlık.
    Allah faizin tuzağına düşenlere hidayet versin faizin manevi boyutunu,anlamını,zararını,günahını benimseyip benliklerine idrak etmeyi nasip etsin inşallah.

    Bizleri neslimizi ve ümmeti Muhammedi faizin şerrinden muhafaza eylesin

  6. Yusuf Erdoğan dedi ki:

    Kalemine sağlık kıymetli kardeşim. Rabbim kalemini güçlü ve keskin kılsın. Yazılarının devamını bekliyoruz.

  7. Enver Erdal dedi ki:

    Bu güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah cc razı olsun.

  8. Hakan bücür dedi ki:

    Maşallah başkan Rabbim sayılarınızı arttırsın

  9. htc dedi ki:

    Tebrik ediyorum kalemine sağlık
    Bu tarz yazıların devamını bekliyoruz
    Rabbim kalemini güçlü ve keskin kılsın

  10. Abdulhadi dedi ki:

    Tebrlk ederim. Guzel bir konuya değinmişsin. Devamını bekliyoruz.

  11. Hafız dedi ki:

    Tebrik ederim. Hayırlı bir çalışma olmuş. Devamını bekliyoruz.