enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2726
EURO
34,7994
ALTIN
2.411,93
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
24°C
Kocaeli
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Erbakan Ve Genelkurmay Başkanı Semih Sancar Görüşmesi

14.08.2021
A+
A-

Önceki yazımızda Ecevit’in İngiltere’ye gideceğini yazmıştık. Aslında başına gelecekleri bilse Ankara dan bir adım dışarı çıkmayacaktır Ecevit!…

Ecevit Etimesgut Havaalanı’ndan Londra’ya uğurlandıktan sonra. Erbakan Hoca, Genelkurmay başkanı ve diğer komutanları bir odaya çekerek bir saatlik bir konuşma yaparlar.

Hoca çıkınca, Süleyman Arif Emre ne konuştuklarını sorar:

Hoca;  Genelkurmay başkanına önümüzde ki Cuma sabahı Başbakan vekili olarak çıkartmayı başlamayı teklif ettim. Mübarek bir sabahtır der hoca ve Genelkurmay başkanı da teklifi kabul eder. Hoca çok sevinçlidir.

Genelkurmay Başkanı; Hocam bizim gemiler ancak Cumartesi sabahı adaya varabilir der. Deniz Kuvvetleri komutanı;  yeter ki, bizi yarı yoldan önceden olduğu gibi geri çağırmayın der. Ve biz takalarla da ada ya çıkarız diye söyler, Hoca yoldan döndürülmeyeceklerine garanti verir.

Ecevit yurda döndüğünde, korktuğu başına gelmiştir ve askeri birlikler adaya hareket etmiş bulur. Hoşuna gitmez ama bir şey de diyemez.  Bu olaydan sonra yurt dışına çıktığı zaman hocaya vekâlet vermez.

İngilizler, Ecevit’in tekliflerini reddetmişler hatta alay da etmişler. Sizin eliniz de ki malzeme müzelik bunlarla siz çıkartma falan yapamazsınız demişler Ecevit’e. “ yurtta sulh cihada sulh” İngilizler için bir şey ifade etmemiş. Yine de İngiltere de Laiklik elden gitmemiş. Ama biz de ki tehlikeye girmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.