enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Doğan Aydal Kendisi Hakkında Çıkan İddialara Cevap Verdi

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, kendisi hakkında çıkan haber ve iddialar hakkında Yedi Kıtada Haber’e konuştu.

Doğan Aydal Kendisi Hakkında Çıkan İddialara Cevap Verdi
13.03.2024
A+
A-

Kocaeli’deki süit otel odanızdan seçim mi yürütüyorsunuz?

Kocaeli’de iki ayrı evim olmasına rağmen neden Otel’de kaldığımı merak etmekte haklısınız. Ancak gün içinde ve gece saatlerinde ziyaretime gelen misafirlerimi ağırladığı düşünürseniz bu sorunun haksız bir soru olduğunu kabul edersiniz. Ayrıca ütü, çamaşır yıkama, yemek yapımı ve bulaşık yıkama gibi işlerle vakit kaybetmek istemeyeceğimi düşünürseniz neden otelde kaldığım daha net bir şekilde anlaşılabilir.

 

Bu cümleyi sizi tenzih ediyorum, lakin farklı gazeteler bunu böyle yazdı. Ben onların Bu cümleyi kasıtlı söylediğini düşünüyorum; bizi yıpratmak istiyorlar.

 

Fatih Erbakan bey gelene kadar ortada gözükmediğinizi yazan gazeteler oldu. Bu durumu açıklar mısınız.

Ramazan ayından önce sürekli sahadaydık, tüm ili ve on iki ilçeyi karış karış dolaştık ve şimdi mübarek ramazan ayına eriştik. Bu vesileyle programlarımız gündüzleri sosyal medya üzerinden ve STK ziyaretleri, iftar sonrasında ise köylerde halk ile beraber seçim çalışmalarımızı yapıyoruz.

Sosyal medya ve TV kanallarında yayınlanmak üzere 42 adet reklam tanıtım filmi çektik. Kocaeli’nin dertlerini anlattığımız, çözümlerini belirttiğimiz tam 42 film gece gündüz yayınlanacak.

 

İlçe Belediye Başkan Adaylarınızla seçim çalışmalarınız esnasında sizle birlikte kendinden de bahsettiklerinde sadece benden bahsedeceksiniz dediniz mi?

Anlatılanın doğrusu şudur; “Arkadaşlar benim ziyaretim sırasında sadece benim tanıtım broşürlerim dağıtılsın” dedim. Sebebi ise çok basit. Arkadaşlar bir mekana girdiğimizde beni takdim ediyorlar ama kendi broşürlerini bırakıyorlar veya benim broşürlerin yanı sıra kendi broşürlerini bırakınca ve bu broşürleri üstte kalınca ziyaret eden ile verilen resim farklı gözüküyordu. Bu karışıklık ortadan kalksın istedim. Olay budur. Yoksa kendilerini tanıtmalarına niye mani olayım. Kaldı ki kendilerini üç aydır zaten tanıtıyorlar.

 

Kocaeli’yi Milli Görüşün Kalesi Olmaktan Çıkarmak Mı İstiyorsunuz?

 

Ben bu tarz ağır ifade kullananları Allah’a havale ediyorum. Bu konu hakkında son olarak, seçime şurda neredeyse 15 gün kaldı. Çok az sabredip beklesinler ve seçim sonucunda görecekler. Ben milli görüşü Kocaeli’de dağıtmaya mı, yoksa birleştirmeye, daha da güçlendirmeye mi gelmişim, görecekler.

 

Proje tanıtımlarınız ve röportajlarınız için neden Kocaeli gazetelerini tercih etmiyorsunuz?

​Bu benim tercihim değil, Kocaeli’deki gazete ve televizyonların kendi tercihidir. Belli mahalli baskılar altında kalarak benimle ilgili haberleri yapmamaya özen gösteriyorlar. Veya aleyhte ne bulsak da yazsak düşüncesindeler. Keşke yarınlarda benimle yüz yüze nasıl gelebileceklerini ihtimalini de düşünüp adil davranabilseler. Keşke Kocaeli şehrinde yaşayan vatandaşlarımızın hakkını savunmak için Kendilerine ilettiğim ve mevcut Belediye Başkanı ile ilgili olarak Sayıştay’ın bulduğu kusurlu yönetim maddelerini yayınlayabilselerdi.

 

Kocaeli’de “Kocaelililer mi Var” ifadesini kullandınız mı?

Bu cümleyi bir gazetecinin “kocaeli’li değilmişsiniz?” benzeri bir soru sorması üzerine, biraz da espri katarak” Kocaeli’de Kocaeli’li var mı?” dedim. Bu cümleyi bu kadar büyütmelerinin de yukarıda ifade ettiğim gibi “kusur arama hastalığı” olduğunu düşünüyorum.

Doğru olan bir cümleyi neden kullanmayayım? Ben bir şehre giderken orayı incelerim etnik yapısı nedir diye? Ve Kocaeli’nin %72’si dışarıdan geliyor. Hem ben anlamıyorum, rektörünüz dışarıdan, emniyet müdürünüz dışarıdan, valiniz dışarıdan, bir tek ben miyim dışarıdan gelen. Başbakanlık Müsteşarı gibi üst düsey bir görevi yaparken sadece Malatya’ya mı hizmet ettim. Aslında işin aslına teknik açısından bakarsanız, belediye başkanlarının o şehirden olmaması daha doğrudur. Bunun sebebi ise şudur: Belediye Başkanı o şehirde yaşayanlara adil hizmet etmek için fırsat bulmuş olurlar. Aksi halde Belediye başkanı, o il içinde bir yatırım yapacak ise, doğru yer olmamasına rağmen, geldiği ilçeye hizmet için daha tercihli seçimler yapabilir.

 

Kocaeli’yi Yönetemez Maddi Manevi İmkanları yok söylemlerine cevabınız nedir ?

 

Ben devleti yönettim, trilyonları idare ettim; nasıl olur da Kocaeli’yi yönetemem? Ayrıca, bazı kanallar iktidar sizde değil, projeleri nasıl yapacaksınız, parayı nereden bulacaksınız diyorlar. Ancak çok açık söylüyorum, bizim olanı bize verecekler, fazlasını istemiyoruz. Kanunlar bu yönde; devlet her ile nüfusuna göre para aktarır ve bu tüm iller ve ilçeler için geçerlidir. Biz bu parayla israfı önleyerek tüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Olaya bir de şu açıdan baksınlar; Mevcut belediye başkanı iktidar partisine mensup bir başkandı da ne oldu? Metrolar, yollar, marinalar, güneş panelleri yapıldı, hava tezlendi, körfez temizlendi de biz mi görmedik?

 

Seçildiğiniz İlk Gün yapacağınız ilk şey ne olacak ?

 

Seçildiğim ilk gün yapacağım ilk şey Yeniden Refah Partisi rozetini çıkarıp yerine Türk bayrağı rozetini takmak olacaktır. Böylelikle artık bir partinin değil, seçilmiş bir belediye başkanı olarak bütün parti ve seçmenlere eşit mesafede olan belediye başkanı olacağım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.