enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4025
EURO
34,7618
ALTIN
2.399,40
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
20°C
Kocaeli
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C

Doç. Dr. Abdulvahap Akıncı Gençlerle Buluştu

AK Parti Derince Gençlik Kolları’nın Osmanlı Haftası kapsamında organize ettiği “Nesilden Nesile Tecrübe” Projesi çerçevesinde “Osmanlı Tarih Sohbetleri” programının konuğu Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi hocası Doç.Dr. Abdulvahap AKINCI oldu.

Doç. Dr. Abdulvahap Akıncı Gençlerle Buluştu
20.01.2022
A+
A-

Programa Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet ELLİBEŞ, Derince İlçe Başkanı Koray MERDAN, Derince Belediye Başkanı Zeki AYGÜN, Derince Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip GÜLCAN, Derince Yeni Seçmen Birimi Başkanı Orçun ARSOY, Osmanlı Osmanlı Yükseliş Ocakları Başkanı Ahmet GÜNAYDIN ve gençler katıldı.

Akıncı yapmış olduğu konuşmaya “Gençlere Hep Destek, Tam Destek” diyerek başladı. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunun altını çizen Akıncı “tarih bilinci ile donatılmış bir gençliğin Türkiye’yi dünyada çok daha iyi bir noktaya taşıyacağının” belirtti.

Doç. Dr. Abdulvahap AKINCI yapmış olduğu konuşmada:

Geçmiş, geleceğin aynasıdır. Geçmişi bilmeden iyi bir gelecek inşa etmek mümkün değildir. Geçmişe, oraya takılıp kalmak, orada yaşamak için değil, oradan ilham alarak geleceği inşa etmek için gitmeliyiz. Bizlere düşen, geçmişin binlerce yıllık birikimi ve hafızası üzerinden daha güçlü bir şekilde geleceğe yürümektir. İyi bir gelecek ancak geçmişin iyi analiz edilmesi ile mümkün olabilecektir.

Osmanlı Devleti günümüz insanlığı açısından çok büyük anlam ifade ediyor. Osmanlı denildiğinde bir çok noktada büyük bir hasret ve sevgi duygusu ortaya çıkarken, İslam düşmanlarında da ciddi bir endişe kendini gösteriyor. Hala daha dünyanın birçok yerinde Osmanlı dedelerimizin güzel mirasından faydalanmaya devam ediyoruz. Onlara olan sevgi, birçok kapıyı bizlere sonuna kadar açıyor. Afrika’da sömürgeci olmalarından dolayı beyazlardan nefret ediyorlar. Lakin onlar bizleri beyaz olarak değil, kendilerinden görüyorlar. Türk her daim mazlumlar için beklenen olmuştur ama artık beklenen değil, ihtiyaç duydukları her an yanlarında olan durumuna geldi.

Bugünün gençliği kendi tarihini, özellikle de Osmanlı Devleti’nin son dönemini çok iyi bilmek zorundadır. O gün yaşananlar iyi anlaşılırsa, bugün karşılaştığımız sorunların üstesinden gelmek çok daha kolay olur. Üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmiş olsa da, ülkenin karşılaştığı sorunlar, iç ve dış düşmanlar hep aynı.

II. Abdülhamit’i devirmek için kol kola girenlerin içinde Siyonistler, Ayrılıkçı Ermeniler, ülkeyi bölmek isteyen farklı azınlık grupları, dış güçler ve onların maşası olan yerlilerdi. Bu noktada üzerinde en çok durulması gereken, bu ülkeden olup da ülkenin yıkılışında ihanete düşmüş olanlardır. Ülkesine teknoloji transferi yapması için, kıt kaynaklarla Avrupa’ya gönderilen gençler, teknoloji getirmek bir tarafa kendi milli ve manevi değerlerine düşman olarak ülkelerine döndüler. Devletin açmış olduğu modern okullarda yetişenlerin çok büyük bir bölümü ülkesine yabancılaştığı gibi dış güçlerin kullanımlı maşası haline dönüştüler.

Olayın daha da vahim tarafı, II. Abdulhamit’i devirmek isteyenler arasında bazı önemli din adamları da vardı. Hiç düşünmeden haham, papaz ve Siyonistlerle birlikte hareket ettiler. Ayrılıkçı terör gruplarıyla birlikte mücadele etmekten hiç utanmadılar.

Biraz düşündüğünüz zaman, o dönem ile bugünün ne kadar da benzer olduğunu göreceksiniz. Bugün kamufle olmuş Ermeniler, Siyonistler, Sabetaycılar, PKK, DHKP-C, FETÖ ile birlikte bazı dini cemaatlerin de hareket ettiklerini ve tamamının dış güçlerin maşası olmaktan öteye gidemediğini görüyoruz.

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise tarih bilincinin ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, tarih noktasında çok daha yaygın bir şekilde eğitim programlarının bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Ellibeş, gençler için faydalı olan bütün faaliyetlerin sonuna kadar arkasında olduğunun da altını çizdi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.