enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3278
EURO
34,8358
ALTIN
2.393,16
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
18°C
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
26°C

Diyanet İşleri Başkanı Kocaeli’de İcazet Merasimi”ne katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde “Hafızlık İcazet Merasimi”ne iştirak etti.

Diyanet İşleri Başkanı Kocaeli’de İcazet Merasimi”ne katıldı
20.04.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başiskele İlçe Müftülüğünün düzenlediği “Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, hafızlık merasimlerinin en hayırlı merasim olduğunu belirterek, “Hafızlık, yeryüzünde bir insana nasip olabilecek en güzel, en ulu paye. Bütün dünyevi unvanları bir tarafa bırakınız hepsinin daha üzerinde bir payedir.” dedi.

Başkan Erbaş, İslam medeniyetinde dini ilimler ve din dışı ilimler diye bir tasnifin olmadığını dile getirerek, “Yani tefsir, hadis, fıkıh, kelam, ulumu İslamiyye dediğimiz bu ilimler ne kadar dini ise matematik, astronomi, tıp ve benzeri tabii bilimler dediğimiz ilimler de dini ilimdir.” diye konuştu.

Şüphesiz Kur’an’ı Biz indirdik ve onun muhafızı Biziz” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, “Rabbimiz hafızlarımız eliyle Kur’an’ı koruyor, Kur’an da hafızlarımızı koruyor. Hafız Abdullah Nazırlı hocamız şiirinde; ‘Eşref-i ümmet olanlar Hafızı Kur’an olur. Hafızı Kur’an olanın muhafızı Kur’an olur.’ diyor. Yani kim Kur’an’ın hafızı olursa Kur’an da onu muhafaza eder diyor.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an’dan mahrum ve uzak olan toplumların canavarlıklarını hep birlikte görüyoruz”

Başkan Erbaş, “Hafız olmalarını nasip ettiği gibi son nefeslerine kadar hafız kalmalarında kalmalarını da nasip eylesin.” niyazında bulunarak, şunları kaydetti:

“Cenab-ı Hak, Peygamber Efendimize (s.a.s.); ‘Kitabı Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.’ buyuruyor. Her zaman hayat rehberi Kur’an’a göre hayatımızı tanzim ederek yaşamak zorundayız. Mehmet Akif Ersoy;‘Beşerin derdine dermandır ancak Kur’an, Kur’an’sız canavardan da beterdir insan’ diyor. İşte Kur’an’dan mahrum ve uzak olan toplumların canavarlıklarını hep birlikte görüyoruz. Nasıl canavarlaşıyorlar? Gazze’deki zalim işgalcilerin canavarlıklarını görünce bu beyti hatırlamamak mümkün mü?”

Merasimin ardından, Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 19 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz,Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, imamlar, müezzinler ve vatandaşlar katıldı. Programın sonunda Kuranı Kerim tilaveti ve dua edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.