enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Deccal Düzeni

A+
A-

Gazeteci yazar Sadun Tanju diyor ki, şöyle çarşı Pazar dolaştım sora sora şöyle Konya’nın meşhur Deccalı çıksa karşıma ona da soracaktım. Deccal devri, devri Süleyman da yetişmiş Konya’lı şehir kabadayısı. Polis molis söz geçiremiyor, güç yetiremiyormuş.

Şimdilerde, kiracısını çıkartmak isteyenler, alacağı kızın başlık parsını çok bulanlar bu Konya’nın Bozkır ilçesindeki kabadayıdan yardım dilenmeye başlamışlar. Deccal, Kiracıya “Çıkacaksın” dedi mi, bu başlık parası “ fazla” dedi mi, tamam! Kişiyi milyoner etmekle ekonomik düzen kurulamıyor ama demek ki kabadayılık karşısında devlet gücünü küçültmekle de pek ala bir zagon yürütülebiliyor. Deccala rastlamadık ama çeşitli partilerden yığınla seçmene “Hoca”yı sorduk.

Hocayı nasıl bilirsiniz?

Abdullah Yakargüneş, 1950’den beri oyumu Millet Partisine vermişim. Bu defa Hoca’ya vermeye mecburum diyor.

-Neden Mecbursun dedim; “Aradığımız adam da” ondan dedi. Sadun Tanju; “ bu buralı bile değil” dedim. “ Biz hemşeri değil önder arıyoruz, Konyalı başka bir şey takmaz” dedi.
Kozanoğlulardan Bir Er
Bu “Hemşeri olmamak” meselesi de önemli. Şimdiye kadar seçmen için de, aday için de “ hemşeri” olmanın ayrı bir önemi vardı. Hiç değilse vaktiyle büyük pederin o havalide yaptığı bir memuriyetten, Aile’nin uzak yakın bir ferdinin o bölgeyle olan ilişkisinden söz edilir. Erbakan’ın böyle bir endişesi yok. Biz diyor, Kozanoğlularındanız. Dedesinin Ağabeyi Hüseyin Bey, Kozanoğlularının son beyi imiş. Kozanoğluları, Sultanabdülhamit Cennet Mekan zamanına kadar devlete vergi ve asker verirler, kendi bölgelerinde müstakil yaşarlarmış. Erbakan’ın her halde bağımsızlığı buradan geliyor. Sonra dedesi Hasan Bey, Sultan abdülhamit Cennet Mekân devrinde İstanbul’a göç ediyor. Babası Mehmet Sabri Efendi Hukuk tahsili yapıp Anadolu da ağır ceza reisliklerinde bulunuyor. Necmeddin de, 1926 yılında Sinopta doğuyor.
Sinop neresi? Konya neresi? Koskoca partilerin kontenjan adayı olarak tepeden inme listelere giriyorsun da, adama; “senin burada ne işin var, kendi memleketine git” diye olmadık hakaretler yapıyorlar. Bu Sinoplu vatandaşa Konyalıların gösterdiği kabul de ne ola ki?

Kemal yazar, 20 yıllık CHP’li, bu adam bizim Anadolu’muz için çalışıyor, böyle iyi bir adam harcanmaz diyor. Belki Odalar Birliği olayları sırasında basında çıkan İstanbullu Tüccar- Anadolulu tüccar mücadelesi haberleri Konyalı küçük esnafı bile etkilemiş: Bizim adamımız diye benimseyi vermişler Erbakan’ı.
Osman Çiçek, MP( millet partisi) bir zahireci Osman Bölükbaşı’na müjdeler olsun, çok yar-ı vefakârını Necmeddin Molla’nın çevresinde pervane olmuş gördük. Yıllardır, MP’ ye CKMP’ye şimdi MHP’ye oy vermekten usanmış olanlardan büyükçe bir kısmı ola ki bu defa Erbakan’da talihlerini denerler.
Zaten Erbakan’ın ümidi de başta iktidar partisi olmak üzere bütün sağ partilerden “teşvik edici” bir destek görmek.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.