enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3626
EURO
34,7179
ALTIN
2.437,44
BIST
9.985,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Bu Kişileri Kim Mi Getirdi ?

A+
A-

Kocaeli’de pandemi dolayısıyla iki yıldır kitap fuarı düzenlenememişti. Bu yıl hasretle beklenen, Kocaeli büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Kocaeli kitap fuarı rekor bir katılımla icra edilerek tamamlanmıştır.

Kocaeli, Büyükşehir olma özelliğiyle her kesimden insanı bünyesinde barındıran bir şehirdir. Bu şehrin ak pak belediyesi hiçbir şekilde saklama-gizleme yoluyla iş yapmamış, her cenahtan, gruptan sanatçıları, yazarları, sosyal medya fenomenlerini kitap fuarına davet etmiştir.

Kitap fuarının başlamasından sonra şehrin yazarları “boş salonunuz varsa biz de söyleşi düzenleyebilir miyiz?” diye sormuş, büyükşehir de “elbette programın müsait bir gününde ve saatinde sizleri dinlemek isteyen kişilerle buluşabilir, salonumuzda programınızı gerçekleştirebilirsiniz” demiştir.

Birçok yazar, isimleri belediyenin internet sitesinde veya fuarın program kitapçığında yer almamasına rağmen söyleşi düzenleyebilmiştir. bunun sebebi programın sonradan bireysel veya STK’lar aracılığıyla düzenlenmiş olmasıdır.

Bendeniz kitap fuarı süresince oradaydım ve 1 milyona yakın kişinin girip çıktığı bu kapsamlı fuarın vukuatsız tamamlanmasına, her kesimden insanın mutluluk ve sevinçle ayrılışına tanık oldum. Birçok kişinin hayalini gerçekleştiren ve o isimlere söyleşi imkanı veren, Kocaeli halkıyla buluşturan başkanımız Tahir Büyükakın’a ve Kültür Daire başkanımız Raşit Fidan başkanıma da bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Sözlerimi fazla uzatmadan asıl konuya geçmem gerekirse, size Erdem Özveren’i kim getirdi, onu anlatayım. Esasında Erdem Özveren’in sosyal medyadaki paylaşımının altında yer alan sponsorlardan kimin getirdiği bal gibi anlaşılıyor. Sizler bunu anlamayacak kadar saf gazeteciler değilsiniz. Kendisinin altı yıl önce sarf ettiği sözleri unutmayacak, tüm paylaşımlarını inceleyecek kadar zeki insanlarsınız. Lakin yine de sizleri saf olarak addedip anlayabilmeniz açısından tane tane anlatayım.

Erdem abiyle tanışıklığımız eskiye dayanır. sağ olsun o Kocaeli’ye geldiğinde bizi, biz İstanbul’a gittiğimizde kendisini ziyaret ederiz. Onunla bağlantımızın bu denli iyi olduğunu bilen kişiler gazetemizden “Erdem abiyi davet edelim, o gelsin” diye istirhamda bulundular, bizler de münakaşasını yapıp konuyu Raşit başkana aktardık. “Başkanım, bize de bir salon verseniz, Erdem Özvereni getirsek uygun olur mu sizin için?” diye sorduğumda kendisi bana aynen “yer varsa olur, buraya her kesimden insan gelebilir” sözlerini aktardı.

Araştırdık soruşturduk ve 19 Mayıs günü saat 18.00’de bir salonun boş olduğunu öğrendik. Ardından Erdem abiyle irtibat kurduk. Sağ olsun kırmadı, geldi ve salonda kendisini bekleyen ‘salonun almayacağı kadar seveniyle’ programa başladı, sorunsuz şekilde bitirdi. Oradaki görevliler bizlere “çok kişi geldi gitti, bu kadar seveni olana bu salonda rastlamadım” ifadelerinde bulundular. Ardından ne belediyenin aracına binildi, ne belediyenin yemek ikramına dokunuldu, mutlu mesut ayrıldılar.

Programın bitmesinin üzerinden iki gün geçmişti ki ne görelim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tertemiz düzenlediği programdan söz edilmemiş, tebrik edilmemiş, “Erdem Özveren neden getirildi” diye saygısızca sorulmuş ve adama gerici denmiş! Ulusal ve yerel gazetelerin hiçbirinde ben böyle ahlaksızlık görmedim. Ayıptır, yazıktır, günahtır.

Peki Erdem Özveren’i neden hedef gösteriyorlar? Sezen Aksu’nun “selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözlerine tepki gösteren Erdem Özveren’e tepki gösteren kişilere sesleniyorum, hangi müslüman bu şarkı sözlerine sessiz kalır? Hangi Müslüman peygamberine cahil diyen birine ses çıkarmaz da susar pusar? Bunun için mi kendisini hedef gösteriyorlar? Yoksa kendini bilmez bir sözde doktorun çarşaflı kadınların resmini çekip alay etmesini gündeme getirdiği ve o doktorun özür dilemesini sağladığı için mi? soruyorum size hangi dinde, dilde, ırkta meşrudur birinin giyiminden dolayı ifşalanması, fotoğraflanıp sosyal medya üzerinden alay konusu edilmeye çalışılması? Yoksa bunlar gibi saymakla bitmeyecek bir çok deli saçması sebepten mi hedef gösteriliyor?

Ey gazeteciler, Haber yapmak istiyorsanız araştıracaksınız! Geleceksiniz ve programı takip edeceksiniz! Kimseyi yalnızca sosyal medya profilinden yargılayıp gazetecilik yapamazsınız! Hiçbirşeyin evvelini ahirini araştırmadan haber yazamazsınız! Güya sizin gibi aydınlara nacizane bendenizden bir tavsiye olsun.

Son olarak belirtmek isterim ki; buradan konuyla alakalı haber yapan, hakkında atıp tutan o kadar çok kişinin adını anıp cevap veresim var lakin atı alan Üsküdar’ı geçmiş, hatta adam Fatih’e iki gün önce varmış, oradan Gençlik ve Spor Bakanımızın da katıldığı Nevşehirdeki programda söyleşi gerçekleştirmiştir.

Dip Not: 19 Mayıs Saat 18.00 de Erdem Özveren ve 22 mayıs saat 18.00 de Abdurrahman Dilipak söyleşilerini Yedi Kıtada Haber ve İstiklal Yapım düzenlemiştir. Hürmet ve selametle…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Merve dedi ki:

    Çok yerinde bir açıklama olmus. Allah sizlerden razi olsun sizin gibi gazeteciler daim olsun