enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Bizim Quisling’lerimiz

10.03.2022
A+
A-

Quisling İkinci dünya savaşı sonrası ülkesine ihanet edenlerin sıfatıdır.

Quisling, İkinci dünya savaşı yıllarında ki, Norveç Başbakanı’nın adıdır. İkinci dünya savaşında Alman Faşistleriyle işbirliği yaparak, ülkesini Hitlerin bir sömürge valisi gibi yönetmiş ve İkinci dünya savaşı sonunda idama mahkûm olmuştur. İlmi Siyasette, ülkesini yabancılarla işbirliği yaparak yöneten siyaset adamlarına, VidkunQuisling’in adından türetilerek  Quisling denilmektedir.

Kısaca; ülkesine ve devletine ihanet eden devlet adamlarının ortak adı,  “Quisling dir.

Aynı dönemde Fransız Maraşlı PETAİN de, Hitlerle anlaşarak Fransa’nın Vichye kentinde eski bir sosyalist olan “Laval”’a bir hükümet kurdurmuştur. Fransa kurtulduktan sonra, “Laval” idam edilmiş, Mareşal müebbet hapse mahkûm olmuştur.Fransa’nın Quisling”’ leride bunlardır.

İran da, Musaddik Başbakanlıktan bir CIA ’darbesiyle uzaklaştırılmış ve İran’ın,  Quisling’i şah Rıza ülkesini emperyalistlere peşkeş çekmek için tahta çıkartılmıştır. Onun da sonu, diğer Quislingler, gibi olmuştur. Onu, Filipinlerin Quisling’i Markos izlemiştir. Akıbetleri aynı olmuştur.

Sadece savaş sırasında değil diğer zamanlar da da, devletlerin içerisinde “Quisling ler var olmuştur. Hele Türkiye için bu Quisling ler saymakla bitmez. İktidar oldukları dönem var, muhalefet oldukları dönem var. Var da var.

Emperyalistler, tankla, topla, uçakla ülkeleri işgal etmenin pahalıya mal olduğunu görünce yeni yollar aramaya başlamışlar. Fakat eski komünistler, tank ve toptan vazgeçmemişlerdir. Ukrayna da, Suriye de olduğu gibi. Emperyalizmin yeni yöntemi ekonomik yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için, emperyalistler sömürecekleri ülkede planlarını uygulayacak, siyası çıkarlarını koruyacak adamlar kiralamaktadırlar.  İşte bu kiralık siyasetçilere de:

Yeni Quisling ler adı verilmektedir. Aslında bunlar batının ve doğunun emperyalistlerinin uysal koyunlarıdır. Yahudilerin deyimiyle “GOYİM” yani Yahudi Emperyalizmine hizmet eden ineklerdir.

Yeni “Quisling ler, ülkelerinin tabi kaynaklarını kendileri işletmek yerine emperyalistlere peşkeş çekmek üzere,emperyalistlerce kiralanmış siyasetçilerdir. ABD ve diğer emperyalistlerden darbe yapıp kendilerinin iktidara getirileceğini bekleyenlerdir. Ülkesini yabancı sermayenin ve silahlı kuvvetlerinin ipoteği altına sokmak için,emperyalistlerin çıkarlarına aykırı olan ve onların planlarını bozmak üzere yapılan yatırımları durdurmayı ve yıkmayı vaadedip, yeni sömürü anlaşması imzalamayı taahhüt eden siyasetçilerdir.

Emperyalistlerce hazırlanacak sömürü kanunlarını, IMF’nin ülkeyi borç batağına sürükleyecek planlarının olduğu gibi kabul edip, bunları uygulamayı engelleyecek olan siyasilere ve kendi  halkına karşı emperyalistlerle, bir koltuk ve kendi çıkarları için anlaşanlardır.

Seçimle olmazsa ‘başka türlü’ olur.

Bu arada, Norveçli Quisling de seçimle iktidara gelemeyeceğini anlamıştır. Bunun üzerine kendinden sonraki hainlerin takip edeceği bir miras bırakma üzere, Aralık 1939’da Berlin’e gider ve Hitler ile görüşür. Yapmayı planladığı hükümet darbesi için destek ister. Almanlar, bu teklife hayır demezler, ama Quisling’in darbe yapacak gücü olmadığı için başka bir yöntem tavsiye edilir kendisine. Ve Quisling in talebini yerine getirmek üzere, 1940’da Alman ordusu Norveç’i işgal etmeye başladı. Ancak Norveç hükümeti ve Norveç Ordusu teslim olmadı, kabine ise güvenlik için Oslo’dan taşındı. Bunu fırsat bilen Quisling, radyo binasını basarak kendini başbakan ilan etti. Bu sefer de Norveç Kralı Başbakanlığını onaylamadı.

Gözünü iktidar hırsı bürümüş “Quisling  Norveç’in yönetimini doğrudan Berlin’e bağlı bir komiserlik olarak düzenledi. Quisling ve onun faşist partisi NS, Alman işgali altında mutlu mesut bir beş yıl yaşar. Sonu ise, ondan sonra gelecek dünyada ki diğer hain Quisling’ler gibi, rezilce trajik bir şekilde sonuçlandı.

Uğur Mumcunun tabiriyle: Bugün, bütün fakir ve yoksul ülkelerde, Quisling,   boynunda ki idam hükmünü atıp yerine bir kravat takarak, yine eski görevine başlamıştır.”

“ Ve öyleyse hep birlikte soralım yine”, Uğur Mumcu gibi:

Quisling ler, (“GOYİM”) ler,  Kimdir Türkiye de? Kimler acaba?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.