enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3048
EURO
34,7206
ALTIN
2.383,54
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Bizans devletini Bizans mafyası yıktı

27.05.2021
A+
A-

Bir milletin, diğer milletlere üstünlüğünü temin eden en önemli etkenlerden, sebeplerden birisi şüphesiz ki ahlaktır. Ahlaksızlık, fertler arasındaki görüş, anlayış ve inanış ayrılıklarından doğan manevi bir düzensizliktir.

Bir memleketin geleceği yetiştirdiği gençlerin karakter ve ahlakına bağlıdır. Gençleri başıboş ve ahlaksız yetişen milletlerin istikballeri karanlıktır. Ahlak prensiplerinin hürmet ve riayet gördüğü bir toplum;  itimat, asayiş ve istikrar kazanır. Arzulanan huzur ve sükûn kökleşir. Her türlü sapık ideolojiler, başlama temayülü göstermeden, sahiplerinin kafataslarında doğmadan ölmek durumuna düşerler.

Ahlaksızlığın kemirdiği, yok ettiği memleketlere bir misal olmak üzere, Bizans imparatorluğunu gösterebiliriz. Tabi Onun yerine kurulan Osmanlının sonu da aynı ahlaksızlıkları işlediği zaman onun gibi olacaktı

Kocaman bir imparatorluk olan Bizans imparatorluğu, küçüle küçüle Karadeniz boğazı ile İstanbul’dan ibaret kalmıştır.  Buna rağmen hala valilikler, memuriyetler külliyetli rüşvet mukabili adeta satılıyordu.  Kumandanlar askerin maaşlarını çalıyor, amiraller den gemileri bile satanlar bulunuyordu. Surların restorasyonu işi için ayrılan para, 1451 yılında ( Allah dan korkar ümidiyle) iki keşişe teslim edildiği söylenir. Keşişler dahi, kendilerine emanet edilen paranın yetmiş bin altınını çalmaktan çekinmedikleri rivayet edilir. Ve Nihayet beklenen akıbet vuku bulur; Ahlaksızlığın kemirdiği İmparatorluk hak ettiği cezaya müstahak olarak,  ahlakı dillere destan bir milletin malı olur.

Resulullah ( AS)  ile birlikte Hayber savaşına çıkan sahabe şöyle bir olaya şahid olurlar: Sahabe; “ Allah bize Hayber de fethi nasip eyledi. Ganimet olarak Sadece eşya, yiyecek ve giyecek aldık. Sonra Vâdil-kurâ’ya çekildik. Resulullah (AS)’in hizmetçisi gölgeliğe girmek için ayağa kalktı. Bu esnada ona bir ok isabet etti ve öldü. Arkadaşları onun Peygamber’e hizmet ederken şehit olduğunu söyleyip onu övdüler.” Peygamberimiz o gün ki, İslam devletinin de başkanıdır. Peygambere hizmet etmek devlete hizmet etmek demektir.

Sahabenin arkadaşlarının bu övücü sözleri üzerine Peygamberimiz:

“Hayır! Muhammed’in nefsi kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Hayber’de taksim edilmemiş olan (Devlet Malından) ganimetlerden almış olduğu şu hırka ateş olmuş, onun üzerinde alev alev yanmaktadır.” buyurdu.

Devlet malından haksız yere alınan bir hırka bile insanı ateşe atmaya yetiyorsa varın gerisini siz düşünün.

FETÖ’ olayında memurluktan atılan birisi için bu adam suçlu mu? diye söylediğim de! Yanımda ki bir genç; Allah belasını versin, elbette ki suçludur hocam dedi. Ve şöyle devam etti; Biz sınava girdik ve ben hakkımla 98 puan aldım fakat atanamadım. Bu adama yüz verdiler ve atadılar. Normalde bu 50 puan bile alacak durumda değildir. Bunlar çok ah aldılar, çok beddua aldılar daha beter olsun demişti.

İdareciler, devletin işini görecek olan kişileri çok dikkatli seçmelidirler. Aksi halde tayin ettikleri kişilerin yaptıkları hataların ceremesini de, korkarım onlar çekmek zorunda kalırlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Nedim Tahtacı dedi ki:

    Şimdiki memurların ve devlete iş yapanlar ‘ın işi zor .Ateşten gömlek giymek.