enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3099
EURO
34,8079
ALTIN
2.403,72
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Balıkçılar umduğunu bulamadı

Balıkçılar umduğunu bulamadı.

Balıkçılar umduğunu bulamadı
A+
A-

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde balıkçılar, av yasağının kalkmasının ardından ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı. Mevsim sıcaklıklarının yüksek seyretmesi ve balıkların açık sulara kaçması ise balıkçıları üzdü. Balıkçılar denizden umduğunu bulamadı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde balık av sezonu 1 Eylül gece yarısı itibariyle başladı. Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar saatin 00.00 geçmesiyle ‘Vira Bismillah’ dedi. Dualarla denize uğurlanan balıkçılar ilk günden umduğunu bulamadı. Bazı balıkçılar suların sıcak olması ve balıkların açık denizlere kaçması sebebiyle avlanmazken, her şeye rağmen şansını denemek isteyen birkaç balıkçı teknesi de limana eli boş döndü.

“Normalde 20 derece olması gereken su sıcaklığı 26 -30 derecelerde olduğundan balık açık sulara kaçıyor”

35 yıllık kaptan Sezgin Atlı, “ Ağların, kayık ve teknelerin bakımlarını yaptık ve sezon açılışı dün saat 00.00’da başladı bütün balıkçı camiasına hayırlı olsun. Şu anda balık yok, Karadeniz’deki arkadaşlarımla da bugün görüştüm pek olumlu değil. Sular, deniz çok sıcak. Normalde 20 derece olması gereken su sıcaklığı, 26 -30 derecelerde olduğundan balık açık sulara kaçıyor, kıyılarda balık yok bir hafta, on gün sonra başlar diye tahmin ediyoruz ve öylede olacak. Palamut balığı bu sene ilk etapta bol görünüyor fakat vatandaşımız aşırı bir bolluk beklemesin. Dün akşam çıkan tekneler balık tutamadı. Bir iki saat denizde gezdiler, bir şey olmadığı için geri geldiler.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.