enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3516
EURO
34,8442
ALTIN
2.391,53
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
17°C
Kocaeli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
26°C

Asrın felaketinden izler taşıyan binalar yıkılıyor

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 1999 depreminde ağır hasar alan ve günümüze kadar ulaşan binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Asrın felaketinden izler taşıyan binalar yıkılıyor
02.03.2022
A+
A-

Körfez’deki binanın yıkılmasıyla birlikte kentteki ağır hasarlı bina sayısı 8’e düştü.
Kocaeli’de ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan 1999 depreminde hasar alan binaların yıkımı devam ediyor

Bu kapsamda, Körfez ilçesine bağlı Tütünçiftlik Mahallesinde bulunan ve depremde ağır hasar alan bir bina yıkıldı

Binanın yıkımını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de takip etti. Körfez’deki binanın yıkılmasıyla beraber Kocaeli’de bulunan ağır hasarlı bina sayısı 8’e düştü

Konuşmak yerine iş yapmalıyız

Kocaeli’yi depreme en hazır illerden biri haline getirmek için çalıştıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli’de bulunan ağır hasarlı binaların sayısı Kasım 2020 yılında 25’ti. Yine aynı tarihte orta hasarlı bina sayısı ise bin 477 idi. Deprem, bu kentin en hayati gerçeklerinden biri. Bizim depreme karşı hazırlıklı olmamız lazım. Harekete geçmemiz lazım. Sürekli konuşuyoruz ama harekete geçmemiz lazım. Harekete geçtik ve o günden bugüne 240 hasarlı yapıyı yıktık. Arkamdaki binanın yıkılmasıyla toplamda 8 tane ağır hasarlı bina kalmış olacak. Bizim bütün gündemimiz bu şehri gelecekteki risklere ve depreme hazırlamak.

Yarın deprem olduğunda ‘Ah vah’ etmemek istiyoruz. İnsanları deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsanız oturduğunuz yerden kalkıp adım atacaksınız.

Deprem konusunda kararlıyız. Tabii ki de deprem olmasını istemeyiz ama bu,jeolojik bir gerçek. Biz konuşmak yerine iş yapmalıyız ve yapıyoruz. Kocaeli inşallah depreme en hazır illerden biri olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.