enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
19°C
Kocaeli
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Amerikalılar Uzun Yıllar Önce Ülkemiz’de Neyi Hedeflediklerini Anlatmışlardı

02.11.2021
A+
A-

“ Batılı sosyal bilimciler ve istihbarat kuruluşları, uzun zamandır Türkiye üzerine yoğunlaşmışlardır. Türkiye, BATILI KALIPTA Geliştirme teknikleri sınanacak canlı bir laboratuvardır. “Christoper Simson, Amerikan İmparatorluğu ve Soğuk savaş Döneminde para ve siyaset” isimli kitapta böyle diyor. 

Ve bir açıklama daha! 

1975 yılı. Richart PODOL AID (uluslararası kalkındırma örgütü) uzmanı… Amirlerine yolladığı Türkiye raporunda bakın neler diyor:  

“ Yirmi yıldan fazla bir zamandır Türkiye de faaliyette bulunan Amerikan yardım programı bir zamandan beri meyvelerini vermeye başlamıştır.  Önemli mevkilerde Amerikan eğitimi görmüş bir Türkün bulunmadığı bir bakanlık ya da, bir İktisadı Kamu Teşekkülü hemen hemen kalmamıştır.  Bu kimseler halen bulundukları örgütte “ilerici güç” taşımaktadır.  Genel müdür ve Müsteşarlık mevkilerinden daha büyük görevlere kısa zamanda geçmeleri beklenir. AID (Uluslararası kalkındırma örgütü) bütün gayretlerini bu gruba yönlendirmelidir.  

Geniş ölçüde Türk idarecilerini indoktrine etmek gerekir Burada özellikle orta kademe yöneticiler üzerinde durmak yerindedir.  Amaç,  bunlara yeni davranışlar kazandırmaktır. Bu grubun yakın gelecekte yüksek sorumluluklar mevkilerine geçecekleri düşünülürse, bütün gayretlerin bu kimseler üzerinde toplanması mantık açısından doğrudur”.  

Üniversiteler İlköğretim ve hatta anaokulları  sivil örümceğin ağına çoktan  düşmüştü ülkemizde…. 

15 Temmuz öncesi fulbirayt bursu ile ülkemize bilim adamları geldiği söylenmişti. Bunların asıl görevlerinin ne olduğunu biz 15 Temmuz da gördük.

Basında şöyle bir haber yer almıştı,

“ Bütün üniversitelere Amerikan heyetleri gidiyor. 54 Amerikan istihbarat görevlisi Türkiye ye getirildi.  Bunlar çeşitli üniversitelere İngilizce Öğretmeni kılığında sokuldu.” 

  Batılı sosyal bilimciler ve istihbarat kuruluşları, uzun zamandır Türkiye üzerinde yoğunlaşmışlardır.  Ülkeyi batılı bir kalıpta “ geliştirme”  tekniklerini sınayacak canlı bir laboratuvar olması açısından ve müttefik politikaları için mutabakat oluşturmak ve politika, ekonomi, ordu ve istihbarat ve akademi alanlarındaki itaatkâr bir öncü tabakanın kariyer promosyonunu yapmak amacıyla. Yandaş toplamanın bu türü,  tüm dünyadaki siyasal güçler için standart çalışma prosedürü olmaya devam etmektedir. Ancak jeopolitik konumu ve tarihi nedeniyle Türkiye,  olağanüstü yoğun bir kampanyaya tabi tutulmuştur. Üniversiteler Amerikan İmparatorluğu sh.14

Türkiye ABD’ için bir deneme tahtasıydı öyle ki LSD ve benzeri ilaçlar bile bizim üzerimizde deneniyordu.

Colombiya Üniversitesinde yer alan, sosyal bilimler araştırma bürosu (BASR) Bu kuruluşta çalışan akademisyenlerden Charles Glock, Ortadoğu ve Türkiye’nin inceden- ipliğe araştırmasını yapmıştı.  Glock’un çalışması bir dizi istihbarat ve propagandan çalışmasını içeriyordu.

1947 Yılında yapılan ABD’ Yardım anlaşması sonrası Milli Şef, Lozan kahramanı, bağımsızlığımızın tapusunu alan adam! Şunları söylüyordu:

“Büyük Amerika Cumhuriyetinin memleketimiz ve milletimiz hakkında beslemekte olduğu yakın dostluk duygularının yeni bir örneğini teşkil eden bu sevinçli olayı her Türk candan alkışlamalıdır.” Oltadki Balık Türkiye

İnönü’nün izinde gidenler hala Amerika’yı candan alkışlamaya devam ettiğini görüyoruz. Biz şunu diyoruz, Amerika’dan ve diğer Emperyalistlerden kurtulmanın zamanı gelmiştir. 2023’ de  bunun için çok önemlidir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Rüştü dedi ki:

    Allah razı olsun üstadım yüreğinize sağlık..

  2. Özay dedi ki:

    Bu amerikalıların yanına bir de ingiliz, alman, fransız ve benzerlerini koyduğumuzda şöyle bir sonuç çıkıyor; Dünyada temellerini paranın atıp yönettiği bir sistem var. Dünyada ekonomiden spora siyasetten sanata her şeyi bu sistem yönetiyor. Sistemin başındakiler bir vuruyor farklı ülkelerin elçilerinden, farklı siyasi partilerden farklı STKlardan, dünyanın farklı coğrafyalarından aynı ses çıkıyor. Bu nasıl oluyor diye soran yok? Mesela Che Quera’nın Ariel Şaron’ un dayısı olduğunu hiç soran olmadığı gibi….