enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5330
EURO
34,8194
ALTIN
2.434,89
BIST
9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
26°C
Kocaeli
26°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İzmirli YKS birincisi başarısını evde kalmaya bağladı

İzmirli YKS birincisi başarısını evde kalmaya bağladı
27.07.2020
A+
A-



– Fen lisesi öğrencisi Eren Ceylan:
"Pandemi döneminde uzun süre evde olmak iyi geldi. Ben de zamanımı verimli kullandım. Eskiden günde daha az çalışırken, bu dönemde günde 12 saat çalışmaya başladım"

 

İzmir'in Urla ilçesindeki özel bir vakfın fen lisesi öğrencisi Ceylan, bugün açıklanan AYT sayısalda tam puan alarak Türkiye birincilerinden birisi oldu.

 

Okuldan bu yıl mezun olan 18 yaşındaki Eren Ceylan, sonuca şaşırdığını ama sınavda derece yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi

 

Ceylan, şunları kaydetti:

 

"Yeni tip koronavirüs sürecinde evde geçirdiğim sürede çok çalışarak başarıyı yakaladım. Güzel bir sonuç bekliyordum ama birinci olduğumu öğrenince fazlasıyla şaşırdım. Çok mutluyum. Pandemi döneminde uzun süre evde olmak iyi geldi. Ben de zamanımı verimli kullandım. Eskiden günde daha az çalışırken, bu dönemde günde 12 saat çalışmaya başladım. Çalışmadan olmaz. Bu yıl gerçekten çok asıldım. Çünkü kendimi tanıyordum ve eksikliklerimin ne olduğu biliyordum. O yüzden eksik olduğum konulara ağırlık verdim. Şimdi bir tercih yapacağım bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik bölümlerini düşünüyorum."

 

Başarısında ailesinin yanı sıra hocalarının da emeği olduğunu dile getiren Eren Ceylan, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

 

Ceylan'ın öğretmenlerinden İbrahim Orhan da öğrencisini tebrik etti.

 

Öğrencisinin yeni tip koronavirüs sürecinde de disiplinli çalışmasından ödün vermediğini ifade eden Orhan, "Öğretmenleriyle hep iletişim halinde olduk, ona destek sunmaya çalıştık. Biz bu emeğin karşılığını alacağını biliyorduk. Eren hem ders çalışan hem de sosyal yönü çok kuvvetli bir öğrenci. Kendini çok iyi yetiştirdi. Pandemi sürecini de çok iyi değerlendirdi. Onun çok iyi yerlere geleceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.






Tarih: 2020-07-27 21:03:59

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.