enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6103
EURO
34,8380
ALTIN
2.502,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
18°C
Kocaeli
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C

Hayırsever tarafından yaptırılan meslek lisesinin açılışı yapıldı

Hayırsever tarafından yaptırılan meslek lisesinin açılışı yapıldı
05.02.2020
A+
A-



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Eylemi Planı" kapsamında iş adamı Çelik tarafından yaptırılan meslek lisesi için KOSBİ'de tören düzenlendi. 

 

Vali Erol Ayyıldız, okulun yapılmasında emeği geçen Çelik'e ve KOSBİ yönetimine teşekkür etti. 

 

İzmir'e yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ayyıldız, "Kemalpaşa çok önemli bir sanayi merkezi. İş dünyasının eğitime destek vermesi elbette çok kıymetli. Açılışını yaptığımız okul ülkemize ve ilimize önemli katkı sunacak, ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılamasına katkı sağlayacak." diye konuştu. 

 

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk da 500'e yakın firma, 30 bin istihdam ve 2 milyar doları aşan ihracat hacmiyle Türkiye'de önemli bir sanayi üssü olduklarını vurguladı.

 

OSB'deki 19 bin 350 metrekarelik parseli meslek lisesi yapılması için tahsis ettiklerini hatırlatan Porsuk, şöyle konuştu:

 

"Okul, bağışçımız Ali Rıza Çelik'in gayretiyle 5 ay gibi sürede tamamlandı. Bu okul Çelik'in babası merhum Mevlüt Çelik ile şu an burada bulunan annesi Zülfü Çelik'in adını taşıyacak. LYS ve orta öğrenim başarı puanı kriterine göre 9. sınıf olarak 120 öğrencimiz ile eğitime başladık. Burada, elektrik elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, makina ve metal teknolojisi alanında eğitim verilecek. Okulumuzda öğrencilerimizin ailelerine hiçbir mali külfet getirmeyecek şekilde eğitim yapılmaktadır."

 

Ali Rıza Çelik ise aile olarak çok farklı bir gün yaşadıklarını ifade etti.

 

Kendi hayatının eğitimle değiştiğini anlatan Çelik, "Emeğimizle iyi bir iş kurduk. Ülkede her şeyden şikayet ediliyor. 'Devlet bunu yapmıyor şunu yapmıyor.' deniliyor. Biz bu ülkenin yetiştirdiği sorumlu yurttaşlar olarak 'Kendimiz bir şey yapabilir miyiz?' diye düşünürken eğitim konusunda bir okul yaptırmak aklıma geldi. Anne ve babamın adını yaşatmak için böyle bir eğitim kurumunu inşa ettik." şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, protokol üyeleri ve Zülfü Çelik, okulun açılış kurdelesini kesti. 

 

Katılımcılar daha sonra okulu gezdi. 






Tarih: 2020-02-05 13:55:18

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.