enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Açık
24°C
Kocaeli
24°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Hamas lideri Heniyye’den “Filistin’de ulusal birlik” çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’in ulusal birliğe yeniden kavuşması ve yeni bir siyasi programın oluşturulması çağrısında bulundu.

Hamas lideri Heniyye’den “Filistin’de ulusal birlik” çağrısı
03.09.2020
A+
A-

– Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye:


– “Filistin’in bölünmüşlüğünü ortadan kaldırıp, birliği sağlamayı başarmamız gerekiyor. Mücadeleci bir strateji üzerine anlaşmak istiyoruz”

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye’nin de katılımıyla, Filistinli grupların genel sekreterleri, Ramallah ve Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Filistinli grupların genel sekreterleri toplantılarda Filistin meselesinin sorunlarını ele aldı.

 

Beyrut’taki toplantıda konuşan Heniyye, “Filistin evi”nin yeniden düzenlenmesi, Filistin’in ulusal birliğe yeniden kavuşması ve  Oslo Anlaşması’yla ilişkiyi sona erdiren yeni bir siyasi programın oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

Bölgeyi ve Filistin davasını tehdit eden tehlikeli bir dönemden geçtiklerini dile getiren Heniyye, sözde “Yüzyılın Anlaşması”, “İsrail’in ilhak planı” ve “bazı Arap ülkelerinin İsrail’le normalleşmesi” olmak üzere üç tehdidin coğrafyayı değiştirmeye ve tarihe darbe vurmaya çalıştığını belirtti.

 

Filistin’in bölünmüşlüğünü ortadan kaldırıp, birliği sağlamayı başarmaları gerektiğini söyleyen Heniyye,

“Mücadeleci bir strateji üzerine anlaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Heniyye, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bir alternatif önermediklerini ancak onu yeniden düzenlemeyi ve ıslah etmeyi istediklerini kaydetti.

 

Yüzyılın Anlaşması’nın Siyonist varlığın “normalleşme” yoluyla bölgeye ve Arap bölgesine girmesine izin veren bölgesel bir ittifak kurmayı amaçladığı konusunda uyarıda bulunan Heniyye, normalleşmenin onlarca yıldır savaşan bir halkı küçük görmek manasına geldiğini ifade etti.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye dün, Lübnan’la dayanışma ve ülkedeki Filistinli mültecilerle buluşmak üzere Beyrut’a gelmişti.

 

 

KAYNAK:AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.