enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5014
EURO
34,5863
ALTIN
2.499,85
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Az Bulutlu
28°C
Kocaeli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Finlandiya’nın Ruslara soykırım yaptığı iddiası

Finlandiya’nın Ruslara soykırım yaptığı iddiası
21.04.2020
A+
A-



Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gizliliği kaldırılan belgeler üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

 

Karelya bölgesindeki halkına, 1941-1945 yıllarında Finlandiya tarafından soykırım yapılıp yapılmadığının araştırıldığı belirtilen açıklamada, "Irk üstünlüğü ve nefret yönündeki fikirlere dayanan eylemler, onlarca sene sonra bile cezasız kalmamalıdır. Bu tür suçların zamanaşımı yoktur." ifadeleri kullanıldı.

 

– Finlandiya, Rusya'dan arşivleri açmasını talep etti

 

Finlandiya yönetimi de Rusya'dan arşivlerini açmasını istedi.

 

Finlandiya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2. Dünya Savaşı dönemine ilişkin tüm dava süreçlerinin 1947'de yapılan Paris Barış Antlaşması ile çözüldüğü vurgulandı.

 

Açıklamada, "Bu, ne Finlandiya ne de Rusya için yeni bir sorundur. Finlandiya'nın askeri politikası konusu savaştan sonra mahkemede dikkatlice incelendi." ifadelerine yer verildi.






Tarih: 2020-04-21 22:51:57

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.